Kommune kaster ansvar fra sig

En sag om birketræsplantninger har fået Helene Tind fra Haslev op i det røde felt. Der er plantet tæt ved hendes bolig på trods af protester og henvendelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgerne omkring boligkomplekset i Ærtebjergparken samlede underskrifter ind mod plantningen af nye birketræer.

Men lige meget hjalp det.

- hvor kunne det være rart, hvis der bare var nogen, der indrømmede: ja, vi har lavet en fejl, vi fjerner det.

Det siger Helene Tind, der er nabo til Ærtebjergparken. Hun har en søn, med kraftig allergi, der slår ud, når pollen fra birketræerne begynder at være i luften.

Fik strøget en sætning

Da borgerne til lokalplanen, der omfattede birketræerne, gjorde indsigelser, føjede kommunen dem og strøg sætningen, der bad om birketræer.

- I det her tilfælde tilpassede vi lokalplanen, så det altså ikke skulle være birketræer, men at der bare skulle være træer, siger Thomas Eriksen, der er direktør ved Teknik & Miljø i Faxe Kommune.

På den omtalte lokalplans første udkast, var der nemlig ønske om birketræer.

”Ændring er forkert”

- Der skulle have været tilføjet, at der er indlagt protester fra beboernes side, og at der derfor ikke skal plantes birketræer, siger Helene Tind.

Ifølge Thomas Eriksen ligger ansvaret hos det private Rønnede Boligselskab.

Burde I ikke have Rønnede Boligselskab opmærksomme på, at der altså er folk i området, der ikke er helt vilde med birketræer?

- Det tror jeg klart, at Rønnede Boligselskab var klar over, men det er et valg, de tager. Det er jo ikke noget, jeg går ind og regulerer. Det er op til Rønnede Boligselskab at lave den vurdering.

Den forklaring giver Helene Tind ikke meget for.

- Det jeg godt kunne tænke mig, var at der var nogen, der tog et ansvar. Når nu kommunen ved, at der er sket en fejl, så lad være med at sende den videre til Rønnede Boligselskab og sig, at det er deres ansvar. Kommunen er jo blevet gjort opmærksom på, at der er sket en fejl.