Kommune frygter drukfest på strand

Faxe Kommune tager afstand fra et arrangement for unge i Faxe Ladeplads om 3 uger. De frygter uhæmmet druk blandt de unge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Opfordringer til unge om at møde op ’og drikke sig stive’ får nu Faxe Kommune til at tage afstand fra et arrangement i Faxe Ladeplads den 9. august.

Det er arrangementet 'Beachwalk og strandfest', som kommunen nu frygter vil ende som en uhæmmet drukfest.

Det oplyser borgmester Knud Erik Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Arrangementet er en kopi af tilsvarende arrangementer i Helsingør og Jylland, hvor en stor gruppe unge mødes, og udklædte med store mængder drikkevarer i en trækvogn indleder en udendørsfest med at gå en 8 kilometer lang tur fra Faxe til Faxe Ladeplads. Målet med festen er at skabe et bedre sammenhold blandt de unge i kommunen.

På gruppens facebookside fastslår de i et opslag, at de forventer et godt arrangement, hvor alle naturligvis rydder op efter sig selv - men siger samtidig, at de ikke vil tage ansvaret for unge under 18 år, som måtte deltage i arrangementet.

Faxe Kommune har givet støtte til 'Beachwalk og strandfest', men overvejer nu at trække støttemidlerne tilbage. Det vil ske, hvis pengene er bevilget under falske forudsætninger.

- Det er altid dejligt, når unge mennesker tager gode initiativer, der kan skabe godt samvær, fællesskab og liv i vores lokalsamfund. Det vil vi selvfølgelig gerne støtte. Men når initiativerne mere får karakter af en organiseret drukfest for unge, må kommunen naturligvis sige fra, fastslår borgmester Knud Erik Hansen.

Det er netop de unge under 18 år, der skaber knaster i forholdet til Faxe Kommune. Kommunen frygter nemlig, at unge under 18 år vil indtage alkohol til arrangementet. Det vil nemlig være i strid med kommunens alkoholpolitik.