Kommunal slankekur kørte helt galt

En kommunalt betalt slankekur i Faxe kommune endte i fiasko. Men flere projekter er på vej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

40 SOSU-assistenter meldte sig til kommunens skankeprojekt. Det varede i 12 månder, og da de var gået var 22 assistenter faldet fra. 12 blev hængende. Kun to kvinder tabte sig mærkbart, og kitlen er igen begyndt at stramme på den ene af dem.

Sådan er konklusionen efter et omfattende slankeprojekt i Faxe Kommune. Det skriver Avisen.dk.

- Resultatet er noget magert, så vi må selvfølgelig spørge os selv, om vi har fået sundhed nok for pengene, siger Faxe Kommunes sundhedskonsulent, Karina Gellert Johannsen til avisen.

Og det er noget, som professor og chef ved Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed i Region Hovedstaden, Torben Jørgensen, er enig i.

- Det er ment omsorgsfuldt, men man kan diskutere, om kommunernes isolerede projekter er pengene værd. Hvis en kommune spurgte mig, ville jeg råde den til at bruge kræfterne på at skabe en sund kultur i hele kommunen, siger han til Avisen.dk.

En lang række kommuner er dog på vej med lignende projekter.

I alt har 24 ud af landets 98 kommuner fået 100 millioner kroner til at blande sig i, om de ansatte er æble- eller pæreformede, konkluderer avisen.dk på baggrund af tal fra Forebyggelsesfonden.

Og det er tiltag, der er kommet for at blive, mener næstformanden i Kommunernes Landsforening (KL).

- Vi bevæger os et skridt længere ind i den ansattes privatsfære, end vi hidtil har gjort. Det må vi som kommuner være bevidste om. Den enkeltes vægt må ikke få konsekvenser for hendes eller hans ansættelsesforhold, fastslår næstformand i KL, Erik Fabrin overfor Avisen.dk.

Han understreger dog, at det er frivilligt at deltage i ordningerne.


Nyhedsoverblik