Klapjagt på indbrudstyve i Haslev

Politiet vil have borgerne til at hjælpe med til en vaskeægte klapjagt på de flittige indbrudstyve i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ser du mistænkelige personer eller køretøjer i Haslev, så vil politiet gerne høre fra dig.

Politiet er nemlig gået på jagt efter de mange lokale indbrudstyve, og gennemfører en storstilet indsats for at komme den store mængde kriminalitet i byen til livs.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Den næstmest belastede kommune

De mange indbrud i byen trækker hele Faxe Kommune op som den kommune i Danmark, hvor der er næst flest indbrud i forhold til indbyggertallet. Kun den socialt belastede Vallensbæk Kommune på Københavns Vestegn kan i Danmark fremvise flere indbrud per indbygger viser tal fra Danmarks Statistik.

Men det skal være slut, mener politiet, der nu indleder en storstilet indsats i byen.

– Haslev indtager en trist førsteplads i vores politikreds, hvad antallet af indbrud i private hjem angår. Det har været en svær nød at knække for politiet, og vi har derfor nedsat en særlig indbrudsgruppe, og vi forventer at kunne bringe antallet af indbrud ned på eller under gennemsnittet for hele politikredsen, siger vicepolitiinspektør Niels Denny Sørensen, der er leder af lokalpolitiet i Næstved.

Går efter hælere

I første omgang skal indbruddene analyseres – dernæst går jagten ind på både indbrudstyve og deres hælere.

- Det er meningen, at indbrudstyvene skal findes og stilles til ansvar, men der er også et marked for tyvekoster, typisk hjemmeelektronik som tv og pc’er, og det gamle mundheld om, at hæleren er lige så god som stjæleren gælder fortsat, siger han.

Sådan sikrer du dit hjem

Politiet råder også borgerne til at sikre deres boliger mod tyvene. Og der er mange måder at gøre det på.

På hjemmesiderne www.nabohjælp.dk og www.dkr.dk er der en lang række forslag til, hvad den enkelte kan foretage sig for at forebygge indbrud, og hvordan man kan organisere nabohjælp.

Politiet hjælper også gerne grundejerforeninger og boligforeninger med råd og vejledning om forebyggelse.

Politiets indsat er koordineret med Faxe Kommune i forhold til det kriminalitetsforebyggende område – herunder kontakt og dialog med grundejerforeninger.