Karises mænd kæmper mod kiloene

Har du fået et bildæk om maven? Og er sport noget, du kun dyrker foran fjernsynet? De spørgsmål kan mange af især hankøn svare ja til, så Faxe Kommune har startet et sundhedsprojekt for dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hver tirsdag aften kan man møde en flok pustende og svedende mænd i Karise Hallen.

De er en del af et projekt, som Faxe Kommune har sat i værk for at få utrænede og overvægtige mænd op af sofaen.

- Det er hårdt, men godt, og man har en fed fornemmelse efter træningen, fortæller Frank Petersen, der er en af deltagerne, som blandt andet arbejder med vægte, løber og laver krævende kropsøvelser. 

I Faxe Kommune er 56 procent af borgerne overvægtige, og 70 procent ikke dyrker moderat eller hård aktivitet i fritiden.

Ideen til mandemotionsholdet kom fra tv-programmet "Rigtige Mænd", hvor man fulgte fem utrænede håndværkeres kamp for at komme i form.

- Overvægtige har større risiko for at få sygdomme, og vi vil gerne have, at vores borgere lever et langt og godt liv. Derfor skal vi forhindre sygdomme, der nedsætter livskvaliteten, siger Anne Rosell Holt, sunhedskonsulent i Faxe Kommune.

Der er også oprettet mandehørmshold i Haslev og Faxe i samarbejde med fitnesskæden Key2fitness.

Mændene har været i gang siden 1. september. Konditionen og formen er blevet forbedret, og flere af dem har tabt sig adskillige kilo.

- Jeg vil gerne fortsætte efter dette forløb og holde formen ved lige. Det er en fed oplevelse, siger Frank Petersen, der sammen med de andre mænd fra Karise afslutter sæsonen den 9. december, hvor de skal dyste mod holdene fra Faxe og Haslev.

Faxe Kommune arbejder på at fortsætte med mandeholdene næste år og har også forhåbninger om at starte et kvindehold.