Kaffe og bløde møbler: Her kan du vente på toget i hjemlige omgivelser

En stationsstue ligesom din egen dagligstue. Det er DSB's nye koncept, som kommer fra Holland. Mandag åbner landets første på Haslev Station.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du alligevel skal sidde og vente på toget - hvorfor så ikke gøre det i en hyggelig dagligstue med en varm kop kaffe og en avis?

Sådan har de tænkt hos DSB, og derfor tester de et helt nyt koncept med såkaldte "stationsstuer” på  danske togstationer. Haslev Station bliver den første af sin slags.

quote Det er jo lidt en blanding mellem en kiosk, en dagligstue, en ventesal og et hæng-ud-sted

Rie Knudsen, daglig leder

Tidligere var det kun toget, man kunne tage på Haslev Station, hvor kiosken i den 150 år gamle stationsbygning lukkede i 2013. Men når Stationsstuen åbner mandag, kan man også tage en kop varm kaffe og en spandauer.

En blanding af dagligstue og kisok

Selvom der sælges både kaffe, chokoladebarer og brød,  er det ikke en helt normal kiosk, der åbner i den gamle stationsbygning.

- Det er jo lidt en blanding mellem en kiosk, en dagligstue, en ventesal og et hæng-ud-sted, hvor man kan komme og hygge sig, siger Rie Knudsen, som har fået job som leder af Stationsstuen.

 
  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST
Rie Knudsen er den daglige leder, der skal servicere og hygge om togpassagerne.
Rie Knudsen er den daglige leder, der skal servicere og hygge om togpassagerne. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

Lige præcis hygge har der ikke været meget af de seneste år i bygningen. Men det kommer der nu.

- Vi har indrettet, så folk kan sidde i det bløde og slappe af. Vi har også en kurv med lidt strikketøj, siger Rie Knudsen.

I stuen kan man blandt andet strikke, imens man venter på toget.
I stuen kan man blandt andet strikke, imens man venter på toget. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Idéen er også på sigt, at man kan låne og bytte bøger ligesom på et bibliotek. På nuværende tidspunkt er den mulighed dog sat på standby på grund af corona.

- Det kunne være rigtig fedt at få det op at køre, siger Rie Knudsen.

Når coronaen har sluppet sit greb, bliver det også muligt at bytte bøger.
Når coronaen har sluppet sit greb, bliver det også muligt at bytte bøger. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Idéen kommer fra Holland

Stationsstuen er den første af sin slags i Danmark. Det er et nyt koncept, som DSB prøver af på de mellemstore stationer. Idéen har de fået fra Holland, siger Ulrik Harms-Bauer, retailchef hos DSB.

- Det er klart hyggen, vi går efter. Det er også derfor, vi kalder det Stationsstuen. Man skulle gerne få en fornemmelse af, at man sidder i en dagligstue hjemme hos Rie og ikke nede på Haslved Station som sådan.

Åbner mandag

Fra mandag kan du besøge Rie Knudsen og få en hyggelig oplevelse i hjemlige omgivelser.

- Vi er i gang med at fylde varer op. Vi har simpelthen fået så mange varer,  som vi skal have på hylderne, så vi er klar.

- Jeg glæder mig til at modtage alle de her kunder, der forhåbentlig kommer og besøger os og få den her hverdag hernede og servicere og hygge om dem, siger Rie Knudsen.

quote Det er klart hyggen, vi går efter. Det er også derfor, vi kalder det stationsstuen

Ulrik Harms-Bauer, retailchef hos DSB.

Så håber hun, at DSB med deres nye koncept er på sporet af noget helt rigtigt.

- Jeg håber, de synes, at det er hyggeligt at komme her. Ligesom at komme hjem til nogen, hvor man snakker lidt sammen – ikke bare sådan noget ”goddag”, ”farvel” og ”tak for i dag.”

Sådan ser den nye stationsstue ud med hyggelige sofaer og blomstret tapet.
Sådan ser den nye stationsstue ud med hyggelige sofaer og blomstret tapet. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Alle er velkomne

Skulle man have fået lyst til at slå sig ned i de bløde sofaer, behøver du hverken tjekke ind med dit rejsekort eller fremvise billet.

- Alle er velkomne her. Om man skal med toget eller ej, så er man velkommen her, siger Rie Knudsen.

Åbningstiderne vil være 6.30 til 18 mandag til torsdag. Fredage er der åbent fra 6.30 til 22 og om lørdagen fra kl. 8 til 18. Søndag er der lukket.

Den 150 år gamle stationsbygning har manglet en kiosk, siden DSBK-kiosken lukkede i 2013. Men nu kan der igen købes kaffe, chokolade og lidt brød.
Den 150 år gamle stationsbygning har manglet en kiosk, siden DSBK-kiosken lukkede i 2013. Men nu kan der igen købes kaffe, chokolade og lidt brød. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST