Jobsøgende raser over Haribo Lakrids

Haribo Lakrids flytter 30 stillinger til københavnsområdet, fordi de ikke kan finde kvalificeret arbejdskraft i området. Vrøvl, mener jobsøgende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Haribo Lakrids fortalte forleden til TV ØST, hvordan virksomheden føler sig tvunget til at flytte cirka 30 stillinger til københavnsområdet, fordi de ikke kan finde kvalificeret arbejdskraft i området. Det drejer sig om medarbejdere i henholdsvis salg, marketing og IT-afdelingerne.

Det skabte massiv kritik på TV ØSTs Facebookside. Flere føler nemlig ikke, at Haribo Lakrids bør komme med sådan en udtalelse, når lakridsvirksomheden, ifølge dem, ikke lægger jobopslag ud på virksomhedens egen hjemmeside eller via andre jobsøgningssider.

Aleksandra Galewska er en af dem, som kritiserede Haribo Lakrids' udtalelse på TV ØSTs Facebookside. Hun færdiggjorde en kandidatgrad i engelsk, marketing og kommunikation fra Copenhagen Business School i december 2015, hvor hun allerede inden sin afsluttende eksamen afsøgte jobmarkedet i regionen.

Hun skrev sig op på lakridsvirksomhedens online rekrutteringsportal uden at få noget svar.

Burde kunne tiltrække folk langvejs fra

Under sin uddannelse i København kontaktede hun Haribo Lakrids via mail, fordi hun ønskede et praktikforløb som kommunikationsmedarbejder hos virksomheden. To uger senere fik hun skriftligt afslag fra virksomheden.

- De skal ikke køre på, at der ikke er noget kvalificeret arbejdskraft hernede, når de ikke slår nogen stillinger op, siger Aleksandra Galewska til TV ØST.

Aleksandra Galewska beskriver sig selv som gennemsnitelev, når det kommer til karakterer. Hun fik alligevel et ti-tal i sin afsluttende eksamen. Samtidig spirrede et ønske om at flytte tilbage til hjemstavnen Sydsjælland sammen med kæresten og finde et arbejde i området. I dag bor parret i Karise nær lakridsvirksomheden.  

- Jeg synes, det er noget vrøvl, at Haribo Lakrids ikke kan finde noget kvalificeret højuddannet arbejdskraft hernede. De er jo en stor kendt international virksomhed, som burde kunne tiltrække folk langvejs fra, siger Aleksandra Galewska. 

I dag er hun til gengæld blev ansat som kommunikationsmedarbejder i Haslev.  

Mangel på respekt 

En lignede historie gemmer sig hos Lotte Feder, der for fire år siden søgte en stilling som ufaglært hos Haribo. Men hun hørte, ifølge hende selv, aldrig noget fra lakridsvirksomheden.

- Det er mangel på respekt. Jeg synes, at det er useriøst, når folk bruger så meget tid på at skrive en jobansøgning. De burde have lidt pli og svare tilbage, siger Lotte Feder til TV ØST.