Jobfest i Faxe

En særlig form for job-match-making fandt sted i dag i Faxe Hallerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Cirka 500 ledige - og folk på udkig efter et nyt arbejde - besøgte Faxe hallerne, hvor

45 virksomheder, vikarbureauer og uddannelsesinstitutioner fra lokalområdet stod klar til at tage imod de mange jobsøgende.

Det var Faxe Jobcenter, der stod bag dagens arrangement. Målet var at skabe en tættere dialog mellem de ledige og erhvervslivet.

- Det vi kan gøre ved et arrangement som dette, er, at vi kan få halvtreds virksomheder og uddannelsesinstitutioner til at være sammen inden for få kvadratmeter. Og så kan man jonglere rundt som besøgende. Det hele kan man få klaret på to timer, fortæller Kristen Olesen, teamkoordinator hos Faxe Jobcenter.

Arrangementet var samtidig en mulighed for arbejdsgivere og jobsøgende at få en konkret aftale i hus eller få en uformel samtale om, hvad den jobsøgende kan foretage sig for at komme i betragtning til helt konkrete opgaver i virksomhederne på et senere tidspunkt.

På dagen blev der lavet flere aftaler mellem virksomheder og måske kommende medarbejdere. Og initiativet blev taget godt imod af de jobsøgende.

- Det er meget svært at hive sig selv ind over virksomhedernes dørtrin og sige "hej, jeg hedder…" og "kan du bruge mig". Det her er nemmere. Der er mange mennesker i samme båd, og virksomhederne er her for det samme. Man er ikke til gene for dem. Det fortæller Connie Hansen fra Haslev, der selv er jobsøgende.

Det er anden gang, at Faxe kommune afholder arrangementet, der skal bringe ledige og arbejdsgivere tættere på hinanden.