Ingen pesticider i Haslevs drikkevand

Efter at der er fundet pesticider i Slagelses drikkevand, har man andre steder i regionen valgt at undersøge vandboringer og vandværker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgerne i Haslev behøver ikke være nervøse for at drikke vand fra hanen.

Efter at det tidligere på ugen kom frem, at der er fundet pesticider i Slagelses drikkevand, har Faxe Forsyning lavet en kontrolmåling af sine boringer og vandværker i Haslev. 

I alt er fire boringer og to vandværker blevet testet, og der er altså ikke fundet noget spor af de pågældende pesticider.

God latin at reagere

Hos Faxe Forsyning er man glade for det negative resultat.

- Vi synes, at det er god latin at reagere, så vores kunder ikke skal gå rundt og være nervøse. Heldigvis var analyseresultatet godt, og havde det været til den dårlige side, så havde vi haft et forspring i forhold til den videre proces med at afhjælpe situationen, så drikkevandet igen kunne overholde grænseværdierne, skriver bestyrelsesformand hos Faxe Forsyning i en pressemeddelelse. 

Da TV ØST talte med Faxe Forsyning mandag, var beskeden da også, at de ikke forventede at finde noget i deres målinger.

Ingen grund til panik

Bor man i et af de områder, hvor der er fundet pesticider, eller hvor vandet ikke er blevet undersøgt endnu, er der ingen grund til at gå i panik.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed skal man nemlig drikke omkring 500 liter af det inficerede vand om dagen, før det bliver kritisk.