¨

Ingen nye smittede: Udbrud blandt polske håndværkere inddæmmet

De mange smittede er blevet isoleret flere steder - blandt andet her på den tidligere kro i Terslev ved Haslev. Foto: TV2 ØST

Der er ikke konstateret flere smittede blandt de udenlandske håndværkere ved det store udbrud i Faxe Kommune. 

- Det er et stærkt positivt budskab. Det ser ud til, at vi har inddæmmet det i tide. Smitteopsporingen har virket, og  smittetallene falder. 

Sådan lyder meldingen fra Faxe Kommunes borgmester Ole Vive (V), efter der det seneste døgn ikke er blevet fundet flere corona-smittede blandt de østeuropæiske håndværkere fra Haslev-egnen, der den seneste uge har været ramt af et stort udbrud af coronavirus.  

De første, der blev smittet, er nu friske igen. De er frigivet og må nu igen møde på job

Ole Vive (V), borgmester, Faxe Kommune

Tallene fra Statens Serum Institut viser, at kun én person søndag blev konstateret smittet med coronavirus i kommunen, og denne person havde ikke forbindelse til det aktuelle udbrud, oplyses det. En ganske positiv nyhed, mener borgmester Ole Vive (V).

- Det tyder på, at den seneste uges fokus har virket. Samtidig er det lykkedes at undgå, at smitten bredte sig i de små bysamfund. Det var vores bekymring, at det skulle ske. Men det er lykkedes at inddæmme smitten til kun at være blandt de 143 østeuropæiske håndværkere, siger Ole Vive.

- Vi havde en del indikationer i løbet af weekenden, hvor der ikke blev fundet flere smittede i det mobile testcenter - hverken fredag eller lørdag. Tallet her er med til at understrege dette, siger borgmesteren. 

00:42

De østeuropæiske arbejdere, der ikke er smittede, bliver testet dagligt. Her er det billeder fra en ejendom i Freerslev ved Haslev, hvor nogle af arbejderne bor. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Luk video

81 smittede - raske kan arbejde igen

Søndag var det totalt tal smittede udenlandske håndværkere på 81 personer. Der er primært tale om polske håndværkere, der boede i kommunen, men arbejdede på Carlsbergbyen i København.  

Kommunen oplyser, at de første tidligere smittede håndværkere fra og med tirsdag igen må møde på job, og at de dermed vil være synlige i lokalsamfundet.   

- De første, der blev smittet, er nu friske igen. De er frigivet og må nu igen møde på job, handle i Brugsen og gøre det, som de plejer. Det er helt efter normen og efter de samme regler, som der gælder for dig og mig, hvis vi blev smittet, siger Ole Vive. 

De østeuropæiske bor på tre ejendomme rundt om Haslev.

Ingen opstramning

I forbindelse med det aktuelle udbrud af corona-virus har Faxe Kommune undgået, at reglerne for eksempelvis kommunens plejecentre er blevet strammet. Derfor får det heller ikke de store konsekvenser i kommunen, at udbruddet nu er inddæmmet.

- Alt er business af usual. Vi fortsætter med det samme høje beredskab, som vi har haft hele tiden. Skulle der mod forventning komme en positiv prøve igen, så er vi også klar til at håndtere det, siger borgmesteren.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App