Ingen hjælp fra minister til Stevns- og Faxe-elever

De 39 elever fra Faxe og Stevns, der ikke kan begynde på Køge Gymnasium efter sommerferien, får ingen hjælp af undervisningsminister Merete Riisager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag havde socialdemokraterne Magnus Heunicke og Daniel Toft Jakobsen indkaldt undervisningsministeren Merete Riisager til samråd.

Her spurgte de ministeren, om hun mener, det er rimeligt, at elever fra Faxe og Stevns kommer bagerst i køen til pladser på Køge Gymnasium på grund af afstandskriteriet.

39 elever fra Stevns og Faxe kommuner har nemlig fået afslag, selvom Køge er tættest på deres hjem. 

SDU
Læs også
Elever afvist fra gymnasium: Reglerne er for snævre og generelle
SDU
Læs også
Elever afvist fra gymnasium: Reglerne er for snævre og generelle

Samtidig har elever fra Solrød, Ishøj og Greve kommuner optaget pladserne, da de bor tættere på Køge Gymnasium end eleverne fra Stevns og Faxe.

- Jeg er helt enig med Magnus Heunicke i, at det er rigtig vigtigt, at elever ikke har for langt til deres uddannelsessted. Så mange elever som overhovedet muligt skal have mulighed for at komme ind på det uddannelsessted, de ønsker. Og så skal vi prøve at kigge på om reglerne kan blive endnu bedre, end de er i dag, siger Merete Riisager (LA).

Vil ændre reglerne

Efter dagens samråd stod det klart, at undervisningsministeren ikke kan ændre de beslutninger, som fordelingsudvalget har truffet. Sådan lød konklusionen på samrådet.

- De 39 elever har ikke fået deres første ønske opfyldt. Det er brandhamrende ærgerligt, men det kan vi ikke ændre ved lige nu. Det, vi kan, er at ændre reglerne til efteråret, så flest mulige unge får det uddannelsessted, de drømmer om, siger Merete Riisager. 

Læs også
Fra Høng til Nordkap: Kurt tager traktoren på ferie
Læs også
Fra Høng til Nordkap: Kurt tager traktoren på ferie

For eleverne fra Stevns og Faxe har de nu kun mulighed for at klage til fordelingsudvalget eller regionsrådet.

Ifølge ministeren får 95 procent af de unge, der søger ind på et gymnasium i dag, det uddannelsessted, de ønsker. Men nu vil ministeren arbejde på at forbedre reglerne til efteråret, så endnu flere unge kan få deres ønsker opfyldt.