¨

Ingen alkohol på torvet i Haslev

Foto: TV ØST

Fra nytår er det slut med alkohol på torvet i Haslev. Det falder de lokale alkoholikere for brystet, for de ved ikke, hvor de så skal være

- Jeg accepterer det, men jeg accepterer ikke, at vi ikke har et andet sted at være, siger Steen Eriksen, som er en af dem, der ofte drikker øl på torvet i Haslev.

Han og alle andre, der vil drikke alkohol, må fremover ikke gøre det på torvet i Haslev.

Utryg stadeholder

Det hele bunder i en episode i foråret, hvor der var markedsdag på torvet.

- Vi havde en uheldig situation, hvor en beruset person med en meget voldelig adfærd kom til at forulempe en af vores stadeholdere, fortæller Henrik Liedecke, som er formand for Foreningen af Stadeholdere på Haslev Torv.

- Jeg syntes efterfølgende, at den situation var så alvorlig, at det var nødvendigt, at jeg kontaktede kommunen for at gøre opmærksom på det her.

Liedecke foreslog kommunen, at man lavede et alkoholforbud på torvet, og det var byrådet altså enig i.

Stort flertal for forbud

Torsdag aften stemte 24 byrådsmedlemmer for et alkoholforbud. Kun tre SF'ere stemte imod med henvisning til, at politiet i dag sagtens kan gribe ind, hvis folk forstyrrer den offentlige ro.

Der har været én episode, er det ikke at overreagere, at der nu skal være et forbud?

- Jo, men jeg synes på den anden side, at situationen var så alvorlig, så jeg måtte tage affærre, og så har det jo været op til politikerne at tage stilling til, om der skulle ske noget videre i sagen, siger Henrik Liedecke.

"Hvor skal vi så være?"

På torvet kan Steen Eriksen godt forstå, hvis butiksejerne og andre ikke bryder sig om, at gå op og ned af de til tider højlydte alkoholikere.

- Men vi skal jo trods alt have et sted at være på en eller anden måde. Vi kan ikke bare sidde derhjemme i en etværelses og sige kuk kuk, så bliver vi da først rigtig skøre, siger han.

Der kan gives dispensation fra forbudet ved særlige lejligheder. I så fald er det Center for Kultur, frivillighed og Borgerservice, man skal rette henvendelse til.

02:28 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App