Indbrudstyve skar alterklæde op og stjal kirkesølvet

Ukendte gerningsmænd er brudt ind i Freerslev Kirke ved Haslev. Her har de stjålet altersølvet og udøvet hærværk på kirkerummet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To vinduer er knust, og en dør er sparket åben. Alterklædet er snittet op med en kniv – og et pengeskab med altersølvet er blevet stjålet.

Sådan lyder status, efter ukendte gerningsmænd i perioden mellem 26. december og den 28. december brød ind i Freerslev kirke nær Haslev.

- Det er ikke sjovt. Og jeg tror tyvene får en lang næse. De stjålne ting er ikke mange penge værd i kroner og ører – men de har en stor historisk og følelsesmæssig værdi for os, siger formanden for menighedsrådet, Jens Juul, til TV ØST.

Altersølvet er væk

Tyvene er gået efter nogle af de store symboler i den kristne tro. De har blandt andet stjålet kirkens kalk og to diske, en dåbskande af bronze og to gamle drikkebægere.

Samtidig har de under indbruddet ødelagt de håndlavede vinduer og døre – og de har skåret klædet over alteret op med en kniv for at se, om der var gemt værdier under alteret. Det var der ikke.

- Det er rigtig ærgerligt. Jeg tror i kroner og ører ikke, at tyvene har fået værdier med for 1.000 kroner. Men indbruddet kommer sandsynligvis til at koste kirken mellem 25.000 og 30.000 kroner, fortæller Jens Juul. Kirken er selvforsikret, så den står selv for at dække tabene, siger Jens Juul.

Politi vil gerne høre fra vidner

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi arbejder på at efterforske indbruddet, men vil gerne høre fra vidner, der måske har set noget omkring indbrudstidspunktet.

- Vi har sikret spor fra kirken, og vi håber, at de kan føre til gerningsmændene. Men folk må gerne ringe, hvis de har set noget omkring kirken. Det er nok sket i nattetimerne, men det kunne jo være, at der var nogen, der havde bemærket noget, siger vagtchef Stefan Jensen til TV ØST.