I Haslev må der googles til eksamen

Gymnasiet i Haslev er sammen med 13 andre af landets gymnasier og handelsskoler i gang med et forsøg, hvor eleverne kan bruge internettet under dansk-, samfundsfags- og matematikeksamen. Adgangen til internettet ved eksamen kendes ikke andre steder i verden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Haslev Gymnasium er blandt  de første i verden. der åbner for eksamener med adgang til internettet. Her bliver eleverne altså ikke længere taget for snyd, hvis de klikker sig ind på Google, Facebook eller Wikipedia under dansk-, samfundsfags- eller matematikeksamen.

Risikoen for snyd er selvfølgelig til stede, når eleverne har direkte adgang til alverdens digitale opslagsværker, men gymnasiet bruger et tekstgenkendelsesprogram, der i givet fald afslører snyderiet. Elevernes afleveringer bliver nemlig  kørt gennem programmet, som reagerer, hvis den genkender elevens tekst fra internettet. Samtidig må eleverne ikke kommunikere med hinanden. Chat og e-mail-korrespondance er bandlyst, og bliver det opdaget, bliver de pågældende bortvist.

Undervisningsministeriets forsøgsordning kører udover på Haslev gymnasium i tretten andre gymnasier og handelsskoler. Det er planen, at alle danske gymnasier skal have eksamener med adgang til internettet fra 2011