¨

I Haslev må der googles til eksamen

Foto: TV ØST

Gymnasiet i Haslev er sammen med 13 andre af landets gymnasier og handelsskoler i gang med et forsøg, hvor eleverne kan bruge internettet under dansk-, samfundsfags- og matematikeksamen. Adgangen til internettet ved eksamen kendes ikke andre steder i verden.

Haslev Gymnasium er blandt  de første i verden. der åbner for eksamener med adgang til internettet. Her bliver eleverne altså ikke længere taget for snyd, hvis de klikker sig ind på Google, Facebook eller Wikipedia under dansk-, samfundsfags- eller matematikeksamen.

Risikoen for snyd er selvfølgelig til stede, når eleverne har direkte adgang til alverdens digitale opslagsværker, men gymnasiet bruger et tekstgenkendelsesprogram, der i givet fald afslører snyderiet. Elevernes afleveringer bliver nemlig  kørt gennem programmet, som reagerer, hvis den genkender elevens tekst fra internettet. Samtidig må eleverne ikke kommunikere med hinanden. Chat og e-mail-korrespondance er bandlyst, og bliver det opdaget, bliver de pågældende bortvist.

Undervisningsministeriets forsøgsordning kører udover på Haslev gymnasium i tretten andre gymnasier og handelsskoler. Det er planen, at alle danske gymnasier skal have eksamener med adgang til internettet fra 2011

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App