Hundredvis af halmballer brænder - samme ejer blev ramt for under en uge siden

Over 1.000 halmballer brændte i samme område for under en uge siden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For anden gang på under en uge er der af endnu ukendte årsager opstået brand i hundredvis halmballer ved Tystrup nær Faxe.

Branden opstod sent tirsdag eftermiddag i cirka 600 halmballer, og onsdag morgen brænder det stadig.

quote Har man set noget ude i området, skal man ringe til os

Lars Denholt, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Det oplyser Midt- og Sydsjællands Brand & Redning.

Efter et større slukningsarbejde har brandvæsnet i løbet af natten holdt vagt i området for at sikre, at flammerne ikke skulle sprede sig.

- Vi har været der med en tankvogn og to mænd, hvis vinden skulle vende i løbet af natten, fordi der er del huse med stråtage i Tystrup, og der skulle ikke opstå brand.

- Derfor sætter vi for en sikkerheds skyld altid brandvagter ind i sådan nogle tilfælde, siger Peter Liebst Rasmussen, indsatsleder ved Midt- og Sydsjællands Brand & Redning.

Området omkring halmballerne er blevet undersøgt at politiets teknikere samt hundepatruljer.
Området omkring halmballerne er blevet undersøgt at politiets teknikere samt hundepatruljer. Foto: Media Sydsjælland / Lars Ole Andersen

Ingen personer er kommet noget til i forbindelse med branden. Der har dog været en del røgudvikling fra de brændende halmballer.

- Men røgen blæste heldigvis ud over markerne, så ingen blev generet. Der har heller ikke været nogen fare for andre mennesker eller omkringliggende bygninger, siger Peter Liebst Rasmussen.

Undersøgte området med hundepatruljer

For under en uge siden opstod der brand i cirka 1.200 halmballer hos den samme ejer. Derfor vurderer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at branden kan være påsat.

- Det er nok ikke sandsynligt, at det er selvantændt, og der er mange ting, som peger i retning af, at det er påsat, siger Lars Denholt, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og fortsætter:

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.
Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4. Foto: Media Sydsjælland / Lars Ole Andersen

- Selvfølgelig er der en risiko for, at det kan selvantænde, men jeg tænker ikke, at de store halmballer er placeret på sådan en måde, at det kan ske. Så det er klart en hypotese, at det kan være antændt af nogen.

Læs også
1200 halmballer står i flammer
Læs også
1200 halmballer står i flammer

Området omkring halmballerne er blevet undersøgt af politiets teknikere samt hundepatruljer, men politiet hører gerne fra eventuelle vidner, som kan have set noget og dermed bidrage med oplysninger i sagen.

- Har man set noget ude i området, skal man ringe til os og fortælle, hvad man har set, så skal vi nok sortere i det, siger Lars Denholt.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.


Nyhedsoverblik