¨

Hundehvisker kan opdrage din vovse

Foto: TV ØST

I løbet af et år har over 200 hunde været i hænderne på hundehvisker Henrik Ljungström. På 48 timer træner han hunde, der ikke lystrer.

Vil vovsen hverken sitte eller dække - trækker den tov og gør den, når nogen passerer din hoveddør? Måske er kuren til din uopdragne hund en tur til hundehvisker.

Henrik Ljungström er selverklæret dogwhisperer. Han tilbyder hundeejere over hele landet hurtig opdragelse af uopdragne hunde. Metoden er enkel: 

- Det handler om ro, det handler om sindstilstand og om at sende nogle signaler til hunden, siger Henrik Ljungström.

To gange ugentligt tager han imod hunde på sin gård i nærheden af Faxe. Hundene indlogeres alene i en hestebås, som er deres hjem i 48 timer. På to døgn piller Henrik Ljungström dårlige vaner ud af vovsen og putter nye ind. Og spørger man hans kunder, så virker det:

- Vi har fået en helt anden hund. Eller det er det selvfølgelig ikke, men vi har fået alt det gode i Balder med hjem, siger Marinanne Grøndahl, der fik familienhunden hjem fra opholdet for flere uger siden:

- Og så har vi fået en helt masse ekstra. Så det er meget nemmere at have hund nu - vi har faktisk overvejet at få en til.

Opskriften er ro
Ifølge hundhviskeren, der øjensyneligt kan hviske hundes tavler rene, så ligger forklaringen på hans succes gemt i hans teknik. Han skælder nemlig ikke ud eller bruger sin fysik til at true hunden:

- Det er rigtig, rigtig vigtigt ikke at røre hunden, fordi det kan lynhurtigt blive et overgreb.

Der gives heller ikke godbidder, så snart en øvelse er udført, men først når den er udført af en hund, der er rolig. Og så viser Henrik Ljungström dyrene, at det er ham, der har kontrollen - han er lederen, der passer på dem. Det er hundene på hans opdragelseshold ofte ikke vant til:

- Det er hunden, der passer på mennesket og ikke mennesket, der passer på hunden - og det er det, vi bytter rundt på her, siger han.

Udover sin særlige teknik har Henrik Ljungström også en anden fordel:

- Jeg har ikke følelser i klemme, når jeg træner en andens hund. Så derfor er det nemmere for mig at træne din hund, end det er for dig at træne din hund, forklarer han.

 

Træningen fortsætter hjemme

Når ejerne henter deres hund efter 48 timer hos Henrik Ljungström, er det ikke en hjernevasket vovse, der adlyder hver en ordre, de kan tage med hjem. Hunden har lavet øvelser med hundehviskeren så tilpas lang tid, at den har forstået, de signaler han sender, og de nye ordrer den skal adlyde.

- Det er rigeligt til, at den har forstået, hvad det går ud på. Så skal folk hjem og træne videre selv. Og de værktøjer skal ejeren selvfølgelig også have af os. Det er klart, og det er en stor, stor del af det, fortæller han.

Faktisk er det ifølge Henrik Ljungström ofte ejeren og ikke hunden, der skal have den egentlige opdragelse.

- Hunden kan det meste af sig selv. 25 % af mit arbejde er kun hunden. De 75 % er rent faktisk mennesket i den anden ende.

Et 48-timers ophold hos hundehvisker, Henrik Ljungström, koster 1895 kroner.

04:04 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App