¨

Hjemmelavede raketter sendt til vejrs

Foto: TV ØST

Cirka 250 naturfagslærere var tirsdag samlet på Faxe Midtskole, Afd. Sofiendal i Haslev til en naturfaglig eftermiddag.

Kompetencerne blandt naturfagslærere i Faxe, Stevns og Køge kommuner skal have et løft. Derfor var cirka 250 naturfagslærere, skoleledere og de tre kommuners borgmestre samlet til kick off af projektet Naturlig-Vis.

- Projektet er støttet af A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kenney Møllers Fond med i alt otte millioner kroner de kommende fire år, fortæller projektleder Aff Hjarnø.

Fonden støtter storstilet fælles satsning på kompetanceudvikling af lærerne i fagene natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi.  

Inspiration til undervisning

Tirsdag var som nævnt kick off på projektet og var opsat 11 workshops og seks boder, hvor naturfagslærerne kunne hente inspiration til deres undervisning.

En af de 11 workshops handlede om raketteknologi og rumfart. Her byggede de deltagende raketter. Og de blev også fyret af.

- Der blev bygget flere raketter og de blev fyret af og kom helt op i 100 meters højde. De kom ned med faldskærm og kunne genbruges. Lærerne var meget entusiatiske. Det var en rigtig juhu-oplevelse, fortæller Aff Hjarnø.

Aff Hjarnø har oploadet videoen af raketterne, der bliver fyret af nedenfor via www.tveast.dk/sendvideo:

01:31 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App