Helt ny skole ramt af byggeskandale

Den nye Vibeeng-skole i Haslev er en del af den aktuelle byggeskandale med MgO-plader. Pladerne suger fugt, og kan fremkalde rustdannelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Faxe Kommune har taget brugen af de skandaleramte MgO-plader ind i en voldgiftssag omkring byggeriet af den nye Vibeengsskole i Haslev.

Det skriver ingeniøren.

MgO-pladerne er det seneste års tid blevet ramt af skandale, efter det er kommet frem, at de suger fugt, og afgiver salte, der fremkalder rustdannelse indvendigt i byggeriet. Pladerne er blevet brugt på mange nyere bygninger, hvor de sidder som fugtinddækning under lette facader. Eksperter frygter, at det kan blive en større byggeskandale.

Vibeengskolen har kostet Faxe Kommune 145 millioner kroner. Skolen blev indviet den 12. juni i 2014 efter længere tids forsinkelse i byggeriet – men genvordighederne for skolen er altså ikke slut.

Hvis MgO-pladerne skal udskiftes, så vil det koste kommunen omkring 15 millioner kroner.

Ifølge Ingeniøren, så fraskriver entreprenøren bag byggeriet et ansvar for at bruge pladerne, da man på daværende tidspunkt ikke kendte til problemerne, og alle anbefalinger for brug af pladerne på daværende tidspunkt var overholdt.