¨

Haslev skuffet

I Faxe har valget i går splittet kommunen i to. Al magten er nemlig gået til byen Faxe til højre for motorvejen. Og det selvom Haslev, der ligger til venstre for motorvejen, er langt større.

Skyerne ligger tungt over Haslev i dag. Den nye borgmester er nemlig ikke Venstremanden Henrik Christensen fra byen. Til trods for et stort personligt stemmetal til Venstres borgemsterkandidat fra Haslev blev det den socialdemokratiske Knud Erik Hansen fra Faxe, der løb med posten.

- Vi har en borgerliste udelukkende bestående af fire repræsentanter fra den gamle Faxe Kommune, som skal være en styrende del af den samlede Faxe Kommune. Og så får vi også en borgmester, som kommer fra det gamle Faxe Byråd. Vi har alle sammen prædket, at vi skulle have noget mere sammenhængskraft i vores kommune, og det ser jeg bliver rigtig svært nu, siger Henrik Christensen.

Ved valget gik Borgerlisten tilbage fra fem til fire mandater. Alligevel var det netop René Tuekær og de andre fra partiet der i nat blev tungen på vægtskålen i Faxe Kommune. Denne gang blev det ikke René Tuekær selv, der fik borgmesterposten´, men til gengæld Socialdemokraternes Knud Erik Hansen der ligesom Tuekær er fra Faxe.

- Knud Erik Hansen har fået sølle 830 personlige stemmer, og vi kan se at Borgerlisten udelukkende har kandidater fra den gamle Faxe Kommune. Så der ville det være naturligt, at jeg kom ind, netop fordi jeg er funderet i hele kommunen, siger Henrik Christensen.

Der er under 4.000 indbyggere i Faxe. I Haslev er der mere end 10.000. Alligevel er det ikke lykkedes Haslev at få den tyngde i kommunalrådet, som de havde håbet på. Men al snakken om geografi internt i kommunen skal stoppes, mener René Tuekær fra Borgerlisten:

- Jeg synes, at vi skal begynde at lade være med at tale så meget geografi. Jeg synes, at det har været en vanskelig periode fordi der har været så meget geografi i det. Jeg kan godt se, at Haslev kan have en interesse i at blive ved med at drøfte geografi, fordi tilfældigvis borgmesteren har en privatadresse andetsted.

Det er Henrik Christensen ikke enig i.

- Den nye borgmester fra 1. januar, Knud Erik Hansen, og hans fæller har en meget stor opgave med at få fortalt, hvordan den her konstellation er en konstellation, der kan samle vores kommune, siger Henrik Christensen fra Venstre.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App