Haslev-præst vil være biskop i Viborg

Henrik Stubkjær fra Haslev og generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp stiller op som kandidat i Viborg Stift. Han er uddannet teolog.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Generalsekretæren i Folkekirkens Nødhjælp, Henrik Stubkjær, går nu efter at blive biskop i Viborg Stift. Den 52-årige præst fra Haslev har sagt ja til at lade sig opstille som kandidat til det bispeembede, der til efteråret bliver ledig, skriver Kirkeministeriet i en pressemeddelelse.

Det er en lang række af menighedsrådsmedlemmer, præster og provster i stiftet, som ønsker at se Henrik Stubkjær som ny biskop.

- Vi har ønsket at opstille Henrik Stubkjær, fordi vi mener, han kan blive en inspirerende leder og en dygtig vejleder for menighedsråd, præster og de mange frivillige, som findes rundt omkring i stiftets vidt forgrenede kirkelige arbejde, ude i de mange sogne.

- Henrik Stubkjær evner at skabe et godt klima, så glæden ved arbejdet og det frugtbare samarbejde kommer til at udfolde sig, lyder det fra nogle af folkene bag opstillingen ifølge pressemeddelelsen.

Hustru er præst i Haslev

Henrik Stubkjær stammer fra Brædstrup i Midtjylland og er gift med pastor Karen Neergaard Stubkjær, der er præst i Haslev. Han er teologisk kandidat fra Århus Universitet i 1990. Han har arbejdet som landssekretær i Danmarks Kristelige Gymnasiastbevægelse, som studenter- og sognepræst, og han har været forstander for Diakonhøjskolen i Aarhus.

- Han har i sit virke som sognepræst, forstander og generalsekretær vist, at han er både visionær og favnende, lyder det videre fra nogle af de personer, der opstiller Henrik Stubkjær.

Siden 2005 har han været generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, en af Danmarks største nødhjælpsorganisationer.

/ritzau/