Handicappede Casper overrasket af 37 bikere: - Han er sådan en dejlig dreng

37 bikere fra store dele af Sjælland overraskede 35-årige Casper Bardtrum, som i dag byttede kørestolen ud med motorcykel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det sidste års tid har været svært for mange. Men for 35-årige Casper Bardtrum har tiden været ekstra udfordrende.

Casper har nemlig et handicap, sidder i kørestol og har ikke ret meget sprog. For at beskytte Casper og andre borgere i risikogruppen har aktiviteten på bosteder og lignende derfor været skåret helt ned. 

Men sådan kan det ikke blive ved, mener Henrik Schrøder, der arbejder på Faxe Socialpædagogisk Center, hvor Casper Bardtrum bor. Vi går nemlig mod lysere tider, og derfor havde han denne lørdag planlagt en helt særlig overraskelse til Casper Bardtrum.

- Han er bare sådan en dejlig dreng. Han fortjener det, forklarer Henrik Schrøder, hvis store interesse er at køre på motorcykel.

Henrik Schrøder havde sammen med 36 andre bikere planlagt en helt særlig overraskelse. Her er de foreviget i Rønnede, inden turen gik til Faxe for at hente Casper.
Henrik Schrøder havde sammen med 36 andre bikere planlagt en helt særlig overraskelse. Her er de foreviget i Rønnede, inden turen gik til Faxe for at hente Casper. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Bidt af motorcykler

Denne lørdag mødtes Henrik Schrøder derfor med 36 andre bikere foran Rema 1000 i Rønnede, inden de gjorde klar til at overraske Casper. 

quote Vi har ikke sagt det til ham endnu, for så vil han slet ikke kunne klare at vente på det

Henrik Schrøder, omsorgsmedhjælper

For er der én ting, der begejstrer Casper, er det motorcykler - og gerne de larmende af slagsen. Caspers værelse er fyldt med blade, bøger og modeller af biler og motorcykler, og når Henrik Schrøder møder på arbejde, lyder der altid et begejstret "Henrik, vroum vroum" fra Casper.

- Nu er han blevet vaccineret, så nu tænker jeg, at der skal ske noget positivt for ham her i coronatiden, forklarer Henrik Schrøder.

Casper Bardtrum har hele livet elsket biler og motorcykler.
Casper Bardtrum har hele livet elsket biler og motorcykler. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Han kører til daglig i MC-fællesskabet Free Friends og har allieret sig med en kammerat med en sidevogn, hvor der kan gøres plads til Casper.

- Han bliver glad. Han ryger helt op. Vi har ikke sagt det til ham endnu, for så vil han slet ikke kunne klare at vente på det, fortæller Henrik Schrøder, inden de i alt 37 motorcyklister ruller afsted mod Faxe for at hente Casper.

Casper Bardtram og Henrik Schrøder møder hinanden med et stor kram, da bikerne ankommer.
Casper Bardtram og Henrik Schrøder møder hinanden med et stor kram, da bikerne ankommer. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Da utallige motorcykler fra Harley Davidson, Kawasaki, Yamaha og andre mærker rullede ind på parkeringspladsen, er der heller ingen tvivl om, at Casper er glædeligt overrasket. For selvom han ikke taler i lange sætninger, er hans smil ikke til at tage fejl af, da Henrik Schrøder i fuld køredragt møder ham med et hjertevarmt kram.

- Hva' så min ven? Vil du med ud at køre en tur, spørger Henrik Schrøder, der hurtigt får adskillige bekræftende ja-svar fra sin ven.

quote Der sker ikke en pind her mere. Når der så er nogen, der tænker på Kasper, så bliver mor glad

Pia Bardtrum, mor til Casper

Dagens tur med bikerne går til den smukke Præstø Havn, og derfor må Henrik Schrøder da også love Casper en is på havnen, mens han i en handicaplift hjælper Casper på plads i sidevognen.

På havnen i Præstø får Casper dog mere end en is. Bikerne i Free Friends har nemlig også en kasket med til Casper med MC'ernes navn og logo påsyet, som han tager imod med stor begejstring.

Som en særlig gave får Casper Bardtrum en kasket med Free Friends' navn og logo.
Som en særlig gave får Casper Bardtrum en kasket med Free Friends' navn og logo. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Det er dog ikke kun Casper, der er begejstret. Hans mor Pia Bardtrum har nemlig fået lov at være med på turen og er så rørt, at hun har svært ved at få ordene frem.

- Jeg er helt rørt. Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige, fortæller hun, mens tårerne triller ned ad kinden.

Ifølge Pia Bardtrum betyder biler og motorcykler alt for hendes søn. Selv en simpel tur i familiens handicapbil kunne gøre ham lykkelig, da han var yngre, fortæller hun.

Hun er ikke et sekund i tvivl om, at Casper vil nyde dagen i fulde drag - ikke mindst fordi den komme i en svær tid.

- Der sker ikke en pind her mere. Der er jo ikke ressourcerne til det. Når der så er nogen, der tænker på Casper, så bliver mor glad, siger Pia Bardtrum.

Pia Bardtrum var meget rørt, da bikerne rullede forbi for at glæde hendes søn.
Pia Bardtrum var meget rørt, da bikerne rullede forbi for at glæde hendes søn. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST