¨

Halvanden millioner kroner til alkoholbehandling

Foto: TV ØST

Faxe og Stevns Kommuner har fået halvanden millioner kroner til familiefokuseret alkoholbehandling.

Der skal fokus på familiefokuseret alkoholbehandling, og til formålet har Stevms og Faxe Kommuner netop fået halvanden millioner kroner. Det skriver Faxe Kommune i en pressemeddelelse. 

Sundhedsstyrelsen støtter de to kommuners arbejde med puljemidler over de næste to år, og formålet med projektet er blandt andet så tidligt som muligt at finde frem til personer, som er på vej ud i et for stort forbrug af alkohol og tilbyde dem og deres familier en kvalificeret hjælp.

- Vi ved, at alt for mange børn vokser op i familier, hvor alkohol fylder for meget, og vi ved, at når en voksen drikker for meget, går det ud over hele familien, forklarer leder af Rusmiddelcentret i Faxe, Karina Nørby, og fortsætter:

- Derfor er det vigtigt, at hjælpen gives så tidligt som muligt og til hele familien. Det skal puljemidlerne fra Sundhedsstyrelsen være med til at sikre.

- Flere og flere søger hjælp, og det er glædeligt, forstået på den måde, at alkoholproblemer sjældent forsvinder af sig selv. Samtidig forpligter det os til at sikre, at vi kan tilbyde kvalificeret behandling til alle de, der søger, siger Faxe Kommunes borgmester, Knud Erik Hansen (S).

Styrker det tværkommunale samarbejde

Med midlerne fra Sundhedsstyrelsen er de to borgmestre enige om, at den familiefokuserede alkoholbehandling har gode vilkår de kommende år.

- Vi er glade for denne mulighed for at styrke det tværkommunale samarbejde til glæde for borgerne på østsjælland, afslutter Stevnsborgmester, Mogens Haugaard Nielsen (V).

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App