¨

Håbløs aktivering på jobcentrene (Video)

Foto: TV ØST

På jobcentrene i regionen bliver der lavet aktiveringskurser for de arbejdsløs. På nogle af disse aktiveringskurser går tiden med at surfe på internettet, tjekke Facebook og e-mails.

I øjeblikket er der stor ledighed blandt befolkningen. Mange af de unge der lige er blevet færdiguddannede, har svært ved at få et arbejde.

Når de har været på dagpenge i tre måneder, skal de i et aktiveringstilbud. Formålet med aktiveringskurserne er at undervise kursisterne i at skrive ansøgninger og forberede dem på arbejdsmarkedet. Men på mange af kurserne sker det simpelthen ikke.

- Det er fuldstændig demotiverende og malplaceret. Jeg får ikke noget ud af det. Jeg synes, det er ydmygende at skulle sidde et sted uden form for struktur eller undervisning, især fordi jeg er nyuddannede og gerne vil i arbejde, siger Gitte Olsen der er arbejdsløs.

Se indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:video_mangler:091123_aktivering.flv]

Kurserne der er på jobcenter Faxe er udliciteret til private. Det har de været siden august måned i år. Jobcenteret vil nu til at undersøge kvaliteten af undervisningen.

- Vi skal have evalueret forløbet, og hvis det er sandt, hvad pressen siger, så tager vi action på det. Så må det have den konsekvens, at vi må ophæve samarbejdet på det her kursus, siger Kirsten Jacobsen, der er direktør for erhverv, kultur og beskæftigelse i Faxe kommune.
Et generelt problem

Det er ikke kun i Faxe kommune de har problemer med aktiveringskurserne. Hos Dansk Metal har medlemmer også klaget over de dårlige kurser.

- Det vi hører, det er at vores medlemmer ikke får noget ud af undervisningen. Det er folk, der er uddannet og som har et netværk. Det her viser, at vi har en lovgivning, der er forældet. Den blev lavet, da vi havde en lav arbejdsløshed i Danmark, men situationen er en anden nu, siger Steffen Hansen, der er formand for Dansk Metal i Region Sjælland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App