Gisselfeld-sagen skal for landsretten

Sagen om retten til Gisselfeld fortsætter. Erica Danneskiold-Samsøe og hendes farbror Ulrik Danneskiold-Samsøe har valgt at anke byrettens dom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For 13 dage siden slog byretten i København fast, at retten til titlen som overdirektør på Gisselfeld Slot ved Haslev tilhører Helene Danneskiold-Samsøe.

Hun er kusine til Erica Danneskiold-Samsøe, som sammen med sin farbor Ulrik Danneskiold-Samsøe har stævnet Helene Danneskiold-Samsøe, der i dag besidder posten som overdirektør, men den beslutning vil de 2 familiemedlemmer altså have afprøvet ved landsretten nu. Det skriver Sjællandske.

Sagde ikke nej

Sagen om slottet begyndte i 1997 og fik nyt liv i 2010, hvor det ellers tydede på, at den endeligt kunne lukkes. Her blev den tidligere slotsherre Erik Danneskiold-Samsøe fjernet fra sin post, og da bestyrelsen tolkede et svar fra komtesse Erica Danneskiold-Samsøe som et nej til arveretten, og hendes søster samtidig frasagde sig retten, fik deres kusine Helene Danneskiold-Samsøe tilbuddet.

Erica Danneskiold-Samsøe mener imidlertid, at hun ikke frasagde sig retten til Gisselfeld, og derfor er hun sammen med sin farbror altså gået rettens vej, og at den nu er anket til landsretten tager Gisselfelds bestyrelses advokat med ro.

- Det er jo deres ret at anke. Vi havde gerne set, at man accepterede byrettens dom, som er meget klar. Men vi har ingen intention om at stoppedet søgsmål, siger advokat Anker Laden-Andersen.