Fyrværkerilager var til fare for beboere og naboer

Det kunne have resulteret i en ulykke, at en person opbevarede op mod 800 kilo fyrværkeri i en villa i Rønnede på Sydsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Synet af krysantemumbomber, hjemmelavede kanonslag, batterier og luftbomber mødte mandag aften de betjente, der kom ud til en villa i Rønnede øst for Næstved.

- Det hele er ikke blevet vejet endnu, men der var i hvert fald mellem 700 og 800 kilo fyrværkeri, siger Niels Denny Sørensen, som er leder af Lokalpolitiet i Næstved.

Kunne have beskadiget nabohuse

I Danmark er det kun lovligt at opbevare 5 kilo rent krudt som privatperson. Fundet i Rønnede i går svarer til minimum 200 kilo rent krudt, vurderer Brian Lang Petersen, som er fyrværker i DPA Firweworks i Fensmark:

- Det er jo alvorligt i det øjeblik, hvis der går ild i kælderen. Så risikerer man altså, at det rydder hele huset og får beskadiget nabohusene også og folk, der går ude på vejen.

En mand sigtes i sagen

Politiet vil nu have fat i den mand, der lejer huset på Vordingborgvej, da man mener, det er ham, der ejer fyrværkeriet. Han bliver sigtet for ulovlig opbevaring af fyrværkeri.

Fyrværker, Brian Lang Petersen forstår godt, hvis naboer og andre beboere i Rønnede er rystede efter at have hørt om fyrværkerilageret midt i byen:

- Jeg synes jo, det er dybt uforsvarligt, at folk har det liggende i et hus på den måde. Der er jo en grund til, at vi andre har nogle helt andre lokaler at opbevare det i, hvis der skulle ske et uheld, fortæller han til TV2 ØST.