Frikendt i sag om skyderi

Manden, der var sigtet for at affyre skud mod et pizzaria i faxe i august, er blevet frikendt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anklageren gjorde hvad hun kunne for at finde en sammenhæng mellem et slagsmål på Faxe Bodega og et senere skyderi mod et mennesketomt pizzeria natten til den 17. august i år.

Men det lykkedes ikke at bevise noget egentligt motiv for de to skud affyret mod pizzeriaet med et oversavet jagtgevær, og domsmandsretten fandt det for usikkert, om vidnet til skyderiet faktisk havde set den 30-årige mand, som var tiltalt i sagen, skriver DAGBLADET Køge.

Efter en tre timer lang retssag og knap halvanden times votering kunne den 30-årige tidligere Faxe-borger forlade retten som en fri mand. Domsmandsretten frikendte ham, fordi man ikke kunne knytte ham til skudepisoden.

Ved midnatstid den 16. august var den 30-årige tiltalte blevet angrebet af tre-fire unge med anden etnisk baggrund end dansk og - efter eget udsagn - to-tre danske unge.

Han vidste ikke hvorfor, men han blev slået i hovedet to gange med flasker, så han blødte kraftigt. Den tiltalte og hans selskab blev smidt ud af Faxe Bodega efter episoden, og klokken tre om natten blev der affyret skud mod pizzeriaet over for. Men den 30-årige har altså rettens ord for, at han intet havde med skyderiet at gøre.

Tidligere artikler:
Skudeftersøgt har meldt sig selv
Travl nat for politiet

Her faldt skuddene den 17. august 2008: