Frikendt af retten: Den enkelte borger kan nu holde på sin ret

Ole Christiansen blev frikendt i retten og skal derfor ikke følge kommunens påbud om at rense spildevandet. En dom, der vil give ekko ud i andre kommuner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Han er netop blevet frikendt.

Den 21. november blev det nemlig afgjort, at Ole Christiansen ikke skal opfylde Roskilde Kommunes påbud om forbedret spildevandsrensning.

Og det er en dom, der giver ringe i vandet til blandt andet Faxe Kommune. Her vil byrådet nemlig ændre praksis, så det netop bliver kommunens opgave at kunne bevise, at en grundejer forurener, før der skal kloakeres.

- Jeg synes, det er rart, fordi den enkelte borger kan holde på sin ret, siger Ole Christiansen.

quote Jeg synes, det er rart, fordi den enkelte borger kan holde på sin ret

Ole Christiansen

- Og i forbindelse med min sag betyder det, at Roskilde Kommune, hvis de skal bevise, at jeg som den eneste er med til at lave en form for forurening, så skal de ud og dokumentere det.

Påbud til 1.200 lodsejere

Faxe Kommune har påbudt godt 1.200 lodsejere, at de skal rense deres spildevand. Men det er sket uden at vide om den enkelte lodsejer faktisk forurener vandløb.

Men det er ikke uden omkostninger, lyder det fra Ole Christiansen.

- det er sådan, at de enkeltstående husstande ude i det åbne land løber i meget lange rørledninger ud til de enkelte vandløb. Det er også sådan, at man skal gå efter mere miljø for pengene. Og et rensningsanlæg ude på de enkeltstående huse på det åbne land koster 100.000 kroner per husstand. Og det kan belaste rigtig mange husholdninger.

Der er 14 dages ankefrist, så anklagemyndigheden kan stadig nå at anke dommen.