Fortov ikke hunde-WC: Går til kamp mod hundelorte med humor

Sabrine Thomsen‎ er gået til kamp mod hundelorte på sit fortov med humor. Hun vil have hundeejerne til at rydde op efter sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hov – du har glemt noget! Og en cirkel om en ’gaven’ fra en trængende hund.

Alt for tit glemmer hundeejerne nemlig at samle op efter sig, når de lufter deres hunde på Humlevænget i Haslev, hvor Sabrine Thomsen bor.

- Det er simpelthen så ulækkert til tider, hvor mange hunde har besørget lige foran vores hus. Jeg har to små børn – og ofte ligger lortene direkte foran havelågen, hvor vi skal ind og ud af bilerne. Ungerne er flere gange blevet smurt ind i lortene, når vi skulle afsted, fortæller Sabrine Thomsen‎, der har valgt at angribe problemet med humor.

Et foto af tegningen på fortovet er således gået viralt i lokale bygruppe, hvor omkring 200 på et døgn har reageret på opslaget.

- Jeg elsker hunde, men jeg synes det hører med til opgaven som hundeejer, at man samler efterladenskaberne op. Og ejeren ved jo godt, at der er glemt noget. Jeg kan se, at hundene har fået god tid til at gøre sig færdige, siger hun til TV ØST.

Ulovligt at lade lorten ligge

Hundelorte på fortovet er anledning til evig debat og irritation for mange husejere. Selvom loven kræver, at hundeejeren samler efterladenskaberne op og tager dem med sig, så kræver den nemlig også, at grundejeren fjerner ’gaverne’ fra fortovet.

Det fører jævnligt til konflikter.

Senest var der i Næstved en sag, hvor en glarmester lagde glasskår langs sin grund, da han var blevet træt af mange års arbejde med at fjerne hundelortene.