Forsvarer lettet over frifindelse i voldtægtssag: - Da dommen faldt, begyndte tiltalte at græde som pisket

Østre Landsret har i dag frifundet en mand for voldtægt, efter der kom nyt bevismateriale i sagen, som var blevet udskudt i flere måneder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En omtalt voldtægtssag fra Haslev trak i langdrag, men blev mandag middag afgjort ved Østre Landsret.

17-årige Camilla Hylleberg Hansen anmeldte en jævnaldrende for voldtægt for mere end et år siden. Den tiltalte mand er nu blevet frifundet, selvom han blev kendt skyldig i byretten i november.

- Jeg synes dommen er rigtig, og jeg er selvfølgelig tilfreds med afgørelsen, siger forsvarer Sten Corfix.

quote Det har været et voldsomt pres, der har hængt over ham i hele perioden

Sten Corfix, forsvarer

Stemningen i retten var ifølge TV ØSTs reporter på stedet anspændt. De to familier kender hinanden fra Haslev, og der var cirka mødt 20 tilhører op i retten. Derudover var der tre retsbetjente til stede inde i selve retslokalet, hvis der skulle opstå tumult.

- Da dommen faldt, begyndte tiltalte at græde som pisket, fortæller TV ØSTs reporter på stedet.

- Nu er både han og familien meget lettet. Det har været et langt og hårdt pres på familien lige siden sidste år, siger Sten Corfix.

Camilla Hylleberg Hansen og hendes familie græd også, da dommen faldt. Hun har havde ingen kommentar, da TV ØST efterfølgende henvendte sig.

Sagen trak ud grund af nyt bevismateriale

Sagen skulle have været for Østre Landsret i februar i år, men den blev udskudt, efter der kom nye beviser.

- Mellem byrettens behandling og behandlingen i landsretten er der kommet nogle videoovervågningsoptagelser fra den pågældende dag, og det har været inddraget som en del af bevisførelsen i sagen her for landsretten, siger senioranklager Nanna Brønning.

Camilla Hylleberg Hansen anmeldte voldtægten i juni sidste år, som ifølge hende skulle have fundet sted på en festivalplads.

Byretten idømte manden en dom på et år og seks måneders ubetinget fængsel. Et par dage efter valgte han dog at anke sagen, som herefter skulle have været for Østre Landsret i begyndelsen af 2018, men den blev udskudt.

Årsagen var, at der lå en omfattende mængde overvågningsmateriale, som skulle ses igennem af både forsvarer og anklager.

Fire nye vidner afgav forklaring

På baggrund af det nye bevismateriale, har fire nye vidner udtalt sig i sagen. Ifølge forsvareren er det dog ikke alene det nye bevismateriale, der har ført til dommens udfald.

- Det er svært at pege på et enkelt forhold. Den store sammenhæng mellem alle afgivende forklaringer og alle øvrige beviser, herunder DNA-beviser og video-beviser, passede i min optik bedst med tiltaltes forklaring. Det er også det, retten kom frem til, siger Sten Corfix.

Camilla Hylleberg Hansen har tidligere udtalt til TV ØST, at hun var utilfreds med, at behandlingen af sagen trak ud. Men ifølge forsvareren har det også været en belastning for den tiltalte, at sagen trak ud.

- Det har været et voldsomt pres, der har hængt over ham i hele perioden, så det har også påvirket min klient meget, at sagen trak ud, siger Sten Corfix.

Politiet havde ikke indhentet overvågningsmateriale

Forsvareren måtte selv gøre politiet opmærksomme på overvågningsmaterialet, som de ellers har til opgave at indhente, fortæller han til TV ØST.

- Det viste sig, at der fandtes en relativ stor mængde overvågningsmateriale fra den pågældende musikfestival, hvor man kunne se de omtalte personers gøren og laden. Det havde ikke været fremme før, og det tog relativt lang tid at gennemgå det og finde ud af, hvilke sekvenser, der var vigtige, siger Sten Corfix.

- Politiet kunne måske godt have undersøgt sagen lidt dybere indledningsvist.