¨

Forening vil give kæmpe juletræ gratis væk

Det er dette syv meter store juletræ, som foreningen gerne vil give et værdigt efterliv. Foto: Benny Madsen

En andelsboligforening i Haslev vil forære et syv meter højt juletræ væk til børneinstitutioner eller foreninger, der gerne vil have det.

Opdateret 26/11 2016 16.52:   Vi kan oplyse, at træet nu er lovet væk til et velgørende formål.

Træet er omkring syv meter højt, og er en god, gammeldags rødgran, som vi husker juletræerne fra barndommen.

Nu vil andelsboligforeningen Granparken imidlertid forære træet gratis væk til børneinstitutioner eller andre foreninger, der kan have glæde af træet, efter det er fældet.

- Vi synes det er et rigtig fint træ, og det ville simpelthen være så synd blot at klippe det i stykker og køre det på genbrugspladsen. Derfor håber vi, at der er nogen, der kunne få glæde af træet i efterlivet, siger Benny Madsen fra Granparken til TV ØST.

Han bemærker, at sådanne træer jo er dyre, hvis man skal købe dem – og håber, at eksempelvis en børnehavekunne have glæde af at have et kæmpe juletræ stående i julemåneden.

Den sidste af de store kæmper

Benny Madsen har tidligere prøvet at slippe af med træet i lokalmedierne, men prøver nu TV ØST for at nå bredere ud.

- Træet er gratis, og vi kan nok godt give en hånd med at fælde det. Så det eneste, som modtageren skal gøre er at få træet hentet på en stor trailer eller lignende, siger han.

Den store rødgran er det sidste af de træer, der oprindelig var med til at give foreningens dens navn.

- Andelsboligerne blev bygget i en lund af nyplantede graner. Men de er blevet fældet, efterhånden som de er blevet for store for os. Dette træ er det sidste af de oprindelige træer, fortæller Benny Madsen. Bestyrelsen vil dog plante nye grantræer i kvarteret, sådan at det kan bevare sin karakter.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App