Fordobling af kronhjorte på Sjælland

Tre gange på tre dage er bilister og kronhjorte stødt sammen i trafikken. Kronhjortene er i brunst - og der er mange af dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kronvildtbestanden er fordoblet på bare 10 år. Det er tilsyneladende højssæson for påkørsler af kronhjorte, og natten til onsdag var den gal igen.

Omkring midnat natten til onsdag modtog Falck en melding om, at 2 biler var kørt ind i en kronhjort på sydmotorvejen ved Rønnede, og et par timer senere lidt efter klokken 2, måtte endnu en kunde have hjælp efter at have påkørt en kronhjort på Skovvejen mellem Knabstrup og Mørkøv, fortæller Morten Rommedahl, der er ansat ved vagtcentralen hos Falck.

Brunstperiode lige begyndt

Natten til mandag var det også en kronhjort, som forårsagede et uheld. Det skete, da 21-årige Anders Kristiansen ramte dyret på Sydmotorvejen mellem Udby og Vordingborg. Han slap selv uskadt fra mødet med kronhjorten, mens hans Toyota Corolla blev totalskadet, og 3 andre bilister kørte også galt i forbindelse med uheldet.

Læs også: Biler torpederede kronhjort

Og det er med at passe på i den her tid. Kronhjortenes brunstperiode er lige begyndt, og deres øje for damerne gør dem tilsyneladende så kulrede, at de oftere end ellers forvilder sig ud på vejene.

Ingen af de implicerede i nattens uheld skulle være kommet alvorligt til skade.