Folketingsmedlem gravid - nu skal borgmesterkandidat være vikar midt i valgkampen

Spidskandidat Anne Madsen for Socialdemokratiet i Sorø skal i Folketinget midt under valgkampen frem mod kommunalvalget den 16. november. Hun skal afløse Tanja Larsson (S), der er gravid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Faxekredsens folketingsmedlem Tanja Larsson (S) er gravid. Den lykkelige socialdemokrat fortæller til TV2 ØST, at hun regner med at gå på barsel i slutningen af oktober.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det er svært at sætte ord på, hvor glad jeg er. Jeg synes, det er fantastisk dejligt, siger den 44-årige Tanja Larsson.

Tanja Larsson (S) blev folketingsmedlem i oktober 2019, da Henrik Sass Larsen overraskende valgte at stoppe som folkevalgt.

quote Socialdemokratiet og jeg går efter at få borgmesterposten i Sorø. Det kommer først

Anne Madsen (S), borgmesterkandidat, Sorø

Borgmesterkandidat som vikar

Det er Anne Madsen (S) fra Sorø, der skal være Tanja Larssons barselsvikar i Folketinget. Men hun forsøger at blive borgmester i Sorø ved kommunalvalget. Tanja Larsson regner med at gå på barsel den 25. oktober i slutspurten af valgkampen.

- Det er jo ikke anderledes end andre kandidater, der også har et fuldtidsarbejde ved siden af valgkampen. Jeg ser det som en fordel for både Anne Madsen og for borgerne i Sorø, at de har en kandidat, der får mulighed for at opbygge netværk og kontakter på Christiansborg, der er værdifuldt, hvis hun bliver borgmester, vurderer Tanja Larsson.

Tanja Larsen
Læs også
Tanja Larsson blev konstateret ordblind: - Det forstod jeg ikke en skid af
Tanja Larsen
Læs også
Tanja Larsson blev konstateret ordblind: - Det forstod jeg ikke en skid af

Anne Madsen (S) forsøger at vælte Sorøs konservative borgmester, Gert Jørgensen, ved kommunalvalget. Hun har på forhånd truffet et klart valg: Borgmesterkæden tæller tungere end et barselsvikariat i Folketinget. Hvis hun bliver borgmester, er det farvel til Christiansborg.

- Socialdemokratiet og jeg går efter at få borgmesterposten i Sorø. Det kommer først. Så enkelt er det. Min kredsbestyrelse ved godt, at den skal finde en anden folketingskandidat, hvis vi overtager borgmesterposten efter valget, understreger Anne Madsen (S).


Nyhedsoverblik