Flere vil på gymnasium, men ikke i Haslev

De unge i Region Sjælland vil på gymnasium og hf, og i år er der flere ansøgere end sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næsten 600 flere har i år sendt en ansøgning til gymnasier og hf i år i forhold til sidste år - en stigning på næsten 12 procent. Det offentliggjorde Region Sjælland i dag. Men mens nogle gymnasier har fremgang, oplever andre det modsatte. Sådan er det blandt andet på Haslev Gymnasium, der har modtaget langt færre ansøgninger end sidste år.

- Jeg synes jo selvfølgelig, at det er smadder ærgerligt, fordi vi har et rigtig godt tilbud her på Haslev, og det tror jeg også, at folk ved. Men vi skal være endnu bedre til at forklare, at vi har et godt ungdomstilbud, siger Lene Eilertsen, der er rektor på Midsjællands Gymnasieskoler.

En af grundene, til nedgangen af ansøgninger, er, i følge Lene Eilertsen, åbningen af Ringsted Gymnasium, der sammen med Haslev Gymnasium hører under Midtsjællands Gymnasieskoler. Sidste år modtog Haslev Gymnasium 121 ansøgninger - i år kom der 91. Et fald på omkring 25 procent.

- Det betyder, at vi går to klasser ned. Sidste år startede vi fem 1.g- og en hf-klasse, og i år starter vi med tre 1.g-klasser og en hf-klasse, siger Lene Eilertsen.

3. g'erne øvede i dag chassé-trinene til afslutningsfesten. Efter tre år på Haslev Gymnasium er de glade for, at det var dén skole, de sendte deres ansøgning til.

- Det er fantastisk. Det er et lille sted, men jeg tror, at vi kommer hinanden mere ved, end man for eksempel gør på Næstved Gymnasium, som jo er et kæmpe gymnasium, siger Nicoline Korsbjerg, der går i 3.c på Haslev Gymnasium.