Flere behandles på sclerosehospitalet i Haslev

Sclerosehospitalet i Haslev har fået fyldt hospitalssengene op. I foråret fik hospitalet 15 mio. kr. fra Satspuljemidlerne. Nu skal ventelisterne nedbringes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ventelisterne til at få behandling og genoptræning på et af landets to sclerosehospitaler vokser og vokser.

For mens antallet af danskere, der får diagnosen sclerose er steget og steget er der tilsvarende ikke kommet flere sengepladser på de to sclerosehospitaler i Haslev på Sydsjælland og i Ry i Jylland.

- Desværre har vi været helt oppe på 36 måneders ventetid fra lægen har henvist patienten til os, til vi har haft en plads, fortæller Brita Løvendahl, som er hospitalsdirektør på de to sclerosehospitaler.

Penge skal nedbringe ventetider

I foråret bevilgede politikerne så 15 millioner kroner til at få nedbragt ventetiderne, og det har betydet, at hospitalet i Haslev nu kan behandle flere patienter.

Fra at have 42 sengepladser er der nu 50 og i augist blev der ansat 16 nye medarbejdere.

Det har betydet, at i Jylland, hvor ventelisten har været længst, bliver patienterne nu tilbudt behandling og rehabilitering i Haslev i stedet.

- Ja, dem har vi simpelthen tilbudt at komme herover, for det er heovre, vi har kunne skrue op for flowet, da vi havde tomme værelser, vi kunne tage i brug, fortæller Brita Løvendahl.

Puljen er brugt i 2015

De 15 millioner kroner rækker dog ikke til at få ventelisterne helt i bund. Faktisk regner hospitalsdirektøren med, at pengene er brugt op ved udgangen af 2015, og så kommer hospitalet i Haslev ned på det gale niveau igen.

- Vi håber jo på at politikerne vil give os en højere - og permanent - driftsbevilling end vi har i dag. for det vil kunne betyde, at vi kan følge med, siger hun.

Sclerose:

  • Multipel sclerose (MS) er en kronisk sygdom, som angriber centralnervesystemet, dvs. synsnerverne, hjernen og rygmarven.
  • Cirka 13.5000 danskere har sygdommen
  • Hvert år kommer der 600 nye tilfælde - flest kvind

 


Nyhedsoverblik