Fejden om Gisselfeld fortsætter

Sagen om retten til posten som overdirektør på Gisselfeld Slot fortsatte i dag i retten, hvor 2 kusiner i familien Danneskiold-Samsøe kæmper om arven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 17 år gammel familiefejde fortsatte i dag i retten. Her mødte medlemmer af Danneskiold-Samsøe familien op i sagen om, hvem der har ret til posten som overdirektør på Gisselfeld Slot ved Haslev. Det skriver B.T.

Sagen om slottet begyndte i 1997 og fik nyt liv i 2010, hvor det ellers tydede på, at den endeligt kunne lukkes. Her blev den tidligere slotsherre Erik Danneskiold-Samsøe fjernet fra sin post, og da bestyrelsen tolkede et svar fra komtesse Erica Danneskiold-Samsøe som et nej til arveretten, og hendes søster samtidig frasagde sig retten, fik deres kusine Helene Danneskiold-Samsøe tilbuddet, og det er hende, som Erica Danneskiold-Samsøe nu mødes med i retten.

Komtesse føler sig fejlfortolket

Erica Danneskiold-Samsøe mener nemlig, at bestyrelsen har fejlfortolket hende. Hun meddelte tilsyneladende medlemmerne i 2010, at hun ikke ville tage stilling til sagen, og det opfattede de som et nej til slottet, men det er altså en fejl, mener hun, og derfor gør hun nu krav på posten som overdirektør.

Sagen fortsætter i retten i morgen tirsdag.