¨

Faxe Kommune: Vi har i høj grad brug for ekstra penge

Den nye aftale er et løft fra de nuværende 16,3 milliarder, der er budgetteret for 2017. Et løft, som altså kan bruges. I hvert fald i Faxe Kommune. Foto: TV ØST

KL og regering har netop indgået et kompromis på 17 milliarder til anlægsarbejde i 2018. Og det er positivt, lyder det fra borgmesteren i Faxe Kommune.

17 milliarder. 

Så mange penge får landets kommuner til nedslidte skoler og hullede veje. Det er nemlig kompromisset mellem Kommunernes Landsforening, KL, og regeringens aftale for kommunernes økonomi i 2018. 

For regeringen lagde ud med 15 milliarder og KL ønskede 19 milliarder. Men til trods for at kommunerne ikke fik hele summen, de ønskede, er det en tilfreds borgmester i Faxe Kommune. 

Vi har i høj grad brug for de ekstra penge

Knud Erik Hansen (S), borgmester i Faxe Kommune

- Det er positivt. Man kan altid diskutere om det var nok, når KL ønskede 19 milliarder, siger Knud Erik Hansen (S), borgmester i Faxe, til TV ØST. 

Ny, hurtig jernbane

Den nye aftale er et løft fra de nuværende 16,3 milliarder, der er budgetteret for 2017. Et løft, som altså kan bruges. I hvert fald i Faxe Kommune. 

- Det giver jo kommunerne mulighed for at ordne projekter, som man har. 

Læs også Kommunerne får 17 milliarder kroner til slidte veje og skoler

Her peger Knud Erik Hansen blandt andet på den nye jernbane mellem København og Ringsted, som giver en direkte forbindelse mellem København og Haslev. 

Et projekt som kræver anlægsarbejde i form af nye og forbederede veje ved stationen i Haslev. 

- Så vi har i høj grad brug for de ekstra penge, siger Knud Erik Hansen. 

Læs også Kommuner vil pudse arkitekter på faldefærdige bygninger

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App