Faxe Kommune giver grønt lys til selvforsynende landsby

Byråd har vedtaget at støtte 90 nye boliger med 8,3 millioner kroner i et såkaldt økosamfund. Den nye landsby er indflytningsklar til næste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Faxe Kommune vedtog torsdag aften at investere 8,3 millioner kroner i opførelsen af Karise Permatopia, som er en ny selvforsynende landsby i Danmarks første økosamfund, lyder det i en pressemeddelelse.

Fra næste år vil et naturskønt område på 29 hektar i Karise blive omdannet til en landsby med 90 økologiske rækkehuse i fem forskellige størrelser.

Det skal være et selvforsynende samfund for omkring 130 voksne og 60 børn og indflytningen begynder i december 2016.

- Tankegangen bag Karise Permatopia er interessant, og mange af tiltagene i byggeriet rummer nye metoder til blandt andet energioptimering. Så det bliver spændende at følge, og projektet ligger i klar forlængelse af kommunens strategier om at tænke i bæredygtighed og reducering af CO2-udledning, siger, borgmester Knud Erik Hansen (S).

Byrådet har givet grønt lys til at opføre 44 almene lejeboliger, mens de øvrige vil blive ejer – og andelsboliger. Allerede nu er interessen for lejlighederne stor og 61 af dem er på nuværende tidspunkt afsat, mens 283 husstande har skrevet sig op til en bolig.