¨

Faxe Kommune giver grønt lys til selvforsynende landsby

Foto: TV ØST

Byråd har vedtaget at støtte 90 nye boliger med 8,3 millioner kroner i et såkaldt økosamfund. Den nye landsby er indflytningsklar til næste år.

Faxe Kommune vedtog torsdag aften at investere 8,3 millioner kroner i opførelsen af Karise Permatopia, som er en ny selvforsynende landsby i Danmarks første økosamfund, lyder det i en pressemeddelelse.

Fra næste år vil et naturskønt område på 29 hektar i Karise blive omdannet til en landsby med 90 økologiske rækkehuse i fem forskellige størrelser.

Det skal være et selvforsynende samfund for omkring 130 voksne og 60 børn og indflytningen begynder i december 2016.

- Tankegangen bag Karise Permatopia er interessant, og mange af tiltagene i byggeriet rummer nye metoder til blandt andet energioptimering. Så det bliver spændende at følge, og projektet ligger i klar forlængelse af kommunens strategier om at tænke i bæredygtighed og reducering af CO2-udledning, siger, borgmester Knud Erik Hansen (S).

Byrådet har givet grønt lys til at opføre 44 almene lejeboliger, mens de øvrige vil blive ejer – og andelsboliger. Allerede nu er interessen for lejlighederne stor og 61 af dem er på nuværende tidspunkt afsat, mens 283 husstande har skrevet sig op til en bolig. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App