¨

Faxe Kommune ene om rockerstøtte

Foto: TV ØST

Ud af 14 kommuner, hvor der er rocker-klubhuse, er det stadig kun Faxe, der giver lokaletilskud til rockere.

Devils Choices klubhus på Bækvej i Haslev er det eneste, der får kommunal støtte i Danmark. Det erkender Faxe Kommune nu på baggrund af resultatet af en selviværksat undersøgelse.

Tilbage i september skrev B.T. om, at det kun var Faxe ud af 28 kommuner med rocker-klubhuse, der stadig udbetalte lokale tilskud. Det fik to af kommunes medarbejdere til at foretage en rundringning til de andre kommuner, der huser lignede rockergrupper. Kommunen konkluderede, at de er de enste, der betaler lokalestøtte til rockere.

En nyhed, som vakte bekymring både blandt de borgere TV2 Øst i dag talte med på gaden i Haslev og i Faxe Byråd.

- Det klæder ikke Faxe Kommune at være den eneste kommune, der betaler til sådan en gruppe. Og noget tyder på, at kommunen kan lade være, når ikke de andre kommuner gør det, siger Dansk Folkepartis byrådsmedlem Steen Petersen

- Jeg synes, det er ganske forfærdeligt, at man sparer på alle mulige andre områder, og så giver man penge til en rockerklub. Det eneste, man kan gøre, er at køre en retssag, hvis man ikke kan gøre det af frivillighedens vej, siger Michael Frederiksen

Rockerklubben Devils Choice har modtaget støtte gennem 30 år. Støttebeløbet til klubben er dog faldet fra 40.200 kr I 2008 til 15.000 kr. I 2011.

Der er dog ifølge borgmesteren intet i vejen med den støtte, der er blevet givet.

- Vores folkeoplysningsudvalg har vurderet, at klubben lever op til reglerne, så det er baggrunden for, at vi gør det, forklarer Faxe Kommunes borgmester Knud Erik Hansen.

Men ifølge Rigspolitiet er det ikke en helt almindelig motorcykelklub, der holder til i Haslev.

- Vi betragter Devils Choice som værende en støttegruppe for Hells Angels. Der er klare relationer dels mellem Devils Choice og Ak81, og videre op i Hells Angels, fortæller Kim Kliver, chef for Politiets Nationale Efterretningscenter.

Faxe Kommune har endnu ikke afgjort om tilskuddet skal forlænges ind i det nye år. Devils Choice har nemlig ifølge borgmesteren endnu ikke ansøgt om støtte for 2012.

02:04 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App