Faxe forhandler til det sidste

Intet var natten til onsdag endnu afgjort i Faxe Kommune, hvor der er dødt løb mellem rød og blå blok, og Liberal Alliance ser ud til at blive de afgørende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

25 er det nye magiske tal i Faxe Kommune. Det nye byråd bliver skåret med 2 medlemmer, så nu gælder det om for partierne at kunne tælle til 13 og dermed flertal.

Det er der dog ingen, der kan her klokken 1.45 natten til onsdag, hvor Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten står med 9 mandater, og Venstre og Konservative har det samme. Borgerlisten og Dansk Folkeparti står med hver 3 mandater, og så er der Liberal Alliance, der får et enkelt mandat i det nye byråd. Dermed kan partiet blive det afgørende i forhold til, hvor borgmesterkæden ender.

Liberal Alliance er jokeren

Liberal Alliance har dog ikke endnu villet pege på, hvem de ønsker som borgmester, så alt er åbent.

En der dog glæder sig over valget, er Enhedslistens Kurt Munck, hvis parti har fået et fremragende valg.

- Jeg er meget glad. Det er helt sikkert. Vi har mere end 7-doblet vores stemmer. Vi vil bruge vores indflydelse til dels at forsvare de svage og dels gøre Faxe Kommune mere grøn, og så vil vi prøve at få repareret på nogle af de barske ting, som skolereformen har ført med sig, og som befolkningen lider under, og vi vil arbejde for, at det stadigvæk er Knud Erik Hansen (S), der bliver borgmester, sagde han, da resultatet begyndte at stå klart.