Fattig i Faxe: 2000 kroner - Fattig i Stevns: 5000 kroner

Grænsen for at være fattig svinger fra til kommune til kommune. Det har stor betydning for de særlige ydelser til uforudset udgifter, som kontanthjælpsmodtagere kan få.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis din fortand knækker, og du som kontanthjælpsmodtager har brug for økonomisk støtte til at betale tandlægeregningen, så kan det have store konsekvenser, hvilken kommune du bor i.  

Hos Faxe Kommune gives der eksempelvis en økonomisk støtte på 2000 kroner til en enlig kontanthjælpsmodtager over 30 år.

Men i nabokommunen Stevns kan en enlig kontanthjælpsmodtager over 30 år modtage helt op til omkring 5000 kroner i økonomisk støtte, når man har brug for hjælp til at betale sine uforudset udgifter.

Det viser en gennemgang, som fagbladet Kommunen har foretaget af landets kommuner.

Hvor godt må man have det?

Gennemgangen viser, at de vejledende rådighedsbeløb er vidt forskellige for kontanthjælpsmodtagere på tværs af landet. Med andre ord giver det et billede af, hvor godt kontanthjælpsmodtagerne må have det.  

Mens størstedelen af landets kommuner har valgt at have vejledende rådighedsbeløb, når kontanthjælpsmodtagere ønsker hjælp til uforudset udgifter, så har syv af kommuner i vores region ikke valgt at have nogen intern vejledning.

I disse tilfælde vurderer kommunens sagsbehandlere, hvor meget der skal gives i økonomisk støtte.  

Så forskellige er de vejledende rådighedsbeløb