¨

Fakkeltog til ære for hund

Foto: TV ØST

Fredag aften holdt familien til hunden Osvald, der blev skudt i lørdags, fakkeltog. For at mindes hunden, men også for at sætte en stopper for en nabostrid.

Hunden Osvald blev i lørdags skudt og senere aflivet hos dyrelægen. Lau Lausten fra Karise passede sin søns hund. Da han gik tur med hunden på deres private fællesvej, blev den pludselig ramt af et skud. Kun fem meter fra ham.

- Jeg er præget af det her, for det kunne jo være mig, han kunne have ramt, siger Lau Lausten.

Familien er meget berørte over tabet af hunden. På grund af omstændighederne har de oprettet en mindeside på Facebook. Gruppen har omkring 200 medlemmer. Opbakningen betyder meget for familien.

- Der er helt utrolig mange mennesker, der bakker op om det. Og vi har fået så mange tilkendegivelser på Facebook. Det er rørende og bevægende, siger Lau Lausten.

 

Nabostrid

Både sønnen Danny Hansen, der ejer hunden, og Lau Lausten er sikre på, hvem det er, der har skudt hunden.

- Det er en nabostrid, hvor vi bliver nødt til at sige, det må høre op det her. Vi kommer med et nødråb til politiet. Vi er nødt til at gøre noget. Hvad bliver det næste? At jeg ikke kan have mine børn passet her af frygt for, at de bliver ramt af et hagl eller projektil, siger Danny Hansen, der er søn til Lau Lausten og ejer af den afdøde hund.

Skuddet, hunden blev ramt af, kom fra en retning, hvor der kun er én gård. Og i skoven omkring er der ikke jagt. Personen der bor der, har i følge flere naboer chikaneret i området. Derfor er de sikre på, at det er ham, der har skudt den.

- Han nægter igen, og vi har jo ikke den rygende pistol, som man siger. Vi har ikke beviset på, at det er ham, siger Lau Lausten.

Politiet har afhørt manden og er i gang med tekniske undersøgelser, der skal klarlægge, hvor hunden var, da den blev skudt og hvor skuddet kom fra. De vil i næste uge komme med en udtalelse.

 

Fakkeltog

Fredag aften arrangerede familien et fakkeltog på vejen, hvor hunden blev skudt. Her mindes de hunden Osvald, men vil samtidig gøre opmærksomme på den utilfredshed, der er omkring den lov, der siger, at man må skyde en anden mands hund.

- Det er primært for at mindes Osvald, og for at markere at der er sket et uhyrligt overgreb, som vi simpelthen ikke kan acceptere. Og der må gøres noget ved det, siger Lau Lausten.

I loven om mark- og vejfred står der, at enhver med jagttegn har ret til at dræbe en anden mands dyr, hvis dyret trænger ind på den pågældendes ejendom. Dog forudsat, at dyrets ejer er skriftligt varslet indenfor det seneste år. Se hele loven her.

Ifølge Lau Lausten er han ikke blevet varslet og desuden gik de på den private fællesvej.

02:14 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App