Facebook-aktion skal redde Faxe-skoler

Far i Faxe bruger Facebook i et forsøg på at redde fire små lukningstruede skoler

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En far i Faxe er så vred over at kommunens  uddannelsesudvalg vil spare på budgettet ved at lukke 4 små skoler, at han nu prøver at oprette protestsiden "Bevar de små skoler i Faxe kommune" på Facebook.

- Det er helt fantastisk, antallet af medlemmer stiger fra time til time, og det viser klart den store modstand mod det vanvid som uddannelsesudvalget har foreslået, siger Henrik Nielsen, Haslev

Kvalitetssikring = Besparelser:

Han er rasende over at  uddannelsesudvalgets nye rapport "Kvalitetssikring af Faxe kommunes skoler" kan få  store negative konsekvenser  for lokalsamfundene samt for de børn, der af forskellige årsager ikke kan gå på en stor skole.

- Det er helt ufatteligt, at man vælger at reducerer børn til kolde kontanter, og at man ikke tænker mere langsigtet. Med lukningen af de små skoler får man hellere ikke lokket nogle tilflyttere til de små lokalsamfund og på den måde uddør de langsomt. siger Henrik Nielsen, der frygter at store dele af Faxe kommune nu bliver omdannet til et frilandsmuseum.

At forslaget om skolelukningerne ikke er populært, kan man se på Facebook gruppen, der tirsdag  tæller mere end 1200 medlemmer og der i blandt 2 byrådsmedlemmer.

- Facebook er et genialt redskab til at få samlet folk på, på denne her måde kan man osse få vist hvor stor modstanden reelt er", mener Henrik Nielsen