Erhvervslivet skal hjælpe kommuner med udsatte ledige

Faxe, Næstved og Stevns kommune inviterer lokale virksomheder med omkring bordet, når der skal tales om udsatte ledige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jobcentret i Faxe, Næstved, og Stevns indbyder nu erhvervslivet til at være med omkring bordet, når der skal træffes beslutninger om fremtiden for områdets udsatte ledige og sygemeldte.

Det er det nationale videncenter, Cabi, som står bag initiativet.

Det er blandt andet udfordringer som dårlig trivsel, sygefravær og mangel på arbejdskraft, som kommunerne nu inviterer regionale virksomheder til at være med til at løse. I alt deltager seks sjællandske jobcentre på tværs af kommunegrænser.

-  Arbejdsmarkedet kender ikke kommunegrænser, og det er vigtigt, at vi i kommunerne bliver så gode som overhovedet muligt til at samarbejde med hinanden. Endnu mere vigtigt er det, at virksomhederne tager mod den udstrakte hånd, for uden dem kommer vi ingen vegne. Det her er en sjælden chance for dem for at give kommunerne ren besked, tage ansvar for lokalsamfundet og få indflydelse på, hvordan vi bruger de kommunale skattekroner til at hjælpe ledige, siger Knud Erik Hansen (A), der er borgmester i Faxe.

One-size-fits-all dur ikke

Det nationale videncenter Cabi har set på, hvad der skal til for at knække koden til at løse svære udfordringer på arbejdsmarkedet rundt om i landet:

- Vi hører ofte fra virksomhederne, at der er plads til forbedring i samarbejdet med jobcentret, og da virksomheder typisk har nok at gøre med at passe forretningen, orker de ikke altid at rende til møder med kommunen. Men der er eksempler på vellykket samarbejdet, hvor man hurtigt kommer ud over møderne og går til sagen. Og det er ifølge Cabis' erfaring typisk i de tilfælde, at det lykkes at fastholde sygemeldte i job eller få udsatte ud i virksomhederne, forklarer seniorkonsulent Peter Frederiksen fra Cabi i en pressemeddelelse.