Efter måneder med trusler og hærværk - Charlottes stalker er nu blevet anholdt

En 33-årig mand er blevet anholdt og sigtet i en sag om trusler og hærværk mod Charlotte Dokkedal og hendes familie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Charlotte Dokkedal fra Haslev kan frem til 6. januar trække vejret lidt lettere.

Den 33-årige mand, som gennem det seneste halve år har udsat hende og hendes familie for massiv stalking, blev mandag anholdt.

Manden, som Charlotte Dokkedal tidligere har haft et forhold til, og som er far til hendes barn, blev efter et grundlovsforhør varetægtsfængslet frem til den 6. januar 2021.

Sent mandag eftermiddag fik Charlotte Dokkedal beskeden om anholdelsen, og hun kan allerede mærke lettelsen.

- Det er en følelse af at være fyldt med fred, siger hun. 

Hærværk og mange hundrede trusler

Af døgnrapporten fra den 14. december fremgår det, at den 33-årige mand er sigtet for ”i hundredevis af tilfælde massivt at have truet flere personer”.

Charlotte Dokkedal har tidligere fortalt sin historie til TV2 ØST, da hun følte sig magtesløs, efter hendes ekskæreste begyndte den voldsomme chikane.

Han har skrevet et hav af beskeder med trusler om vold og udøvet hærværk. Og siden juni i år har chikanen været så voldsom, at den 33-årige i september fik et tilhold mod at kontakte både Charlotte Dokkedal og hendes forældre. Det betyder, at han hverken må ringe eller skrive til dem eller nærme sig dem fysisk, men tilholdet stoppede ham ikke.


- Som jeg forklarede din klamme luderso af en kone. Hvis I tror, at et tilhold kommer til at bide på mig, så kommer I til at tro om. Det kommer aldrig til at stoppe, det her kommer bare til at blive ti gange værre. Og som jeg også forklarede din klamme luderkone af en so: Nu gider jeg ikke mere. Hvis ikke I forstår, at det her er fucking alvor, som i fucking ALVOR, så skal jeg virkeligt, virkeligt vise jer, hvad jeg er i stand til, råbte ekskæresten til Charlotte Dokkedals far i en besked, efter han havde fået polititilholdet.

VIDEO: Hør nogle af de voldsomme trusler, Charlotte Dokkedal og hendes forældre er blevet udsat for:

Ville ønske, det var gået hurtigere

Charlotte Dokkedal håber, at ekskæresten nu vil blive mentalundersøgt, så det kan blive afklaret, om han skal have en behandlingsdom.

- Jeg håber også, at han får en fængselsstraf, så vi har noget tid til at komme os oven på det her, siger hun.

- Det har jo været forfærdeligt, ikke mindst for min søn, som er begyndt at reagere på det, for første gang i går turde han faktisk at gå rundt i huset, uden at han klamrede sig til mig, fortæller hun.

quote Jeg kunne godt have ønsket, at når man har et tilhold, at der så bliver grebet ind med det samme,

Charlotte Dokkedal, Haslev

Charlotte Dokkedal glæder sig over, at den frygt, hun har levet i, nu er sat på pause i nogle uger.

- Jeg kan begynde at tage hånd om nogle af min søns reaktioner, jeg kan begynde at bearbejde den angst, jeg selv har udviklet, og man kan bare være sammen som familie, uden at skulle gå og holde øje, siger hun.

- Nu behøver jeg endelig ikke at have alarmen tændt om natten, og jeg kan få rullegardinerne op igen, siger Charlotte Dokkedal.

Men selvom Charlotte kan sænke paraderne frem til den 6. januar, så ligger frygten for ekskæresten fortsat i baghovedet.

- Vi ved jo ikke, om han er færdig med det, eller om han har tænkt sig at blive ved, når han kommer ud. Den utryghed er der stadig, siger hun.

Og hvis det stod til Charlotte Dokkedal, så skulle der slet ikke være gået så mange måneder fra et tilhold blev overtrådt, til politiet reagerede på det.

- Jeg kunne godt have ønsket, at når man har et tilhold, at der så bliver grebet ind med det samme, for det kan godt være, at der ikke er nogle fysiske skader, eller personskade på den måde, men der er en hel masse psykiske skader, siger hun.

Det har tirsdag ikke været muligt for TV2 ØST at få en fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kommentar i sagen.