Efter hårdt opgør: Ny socialdemokratisk spidskandidat valgt i Faxe

Socialdemokratiet i Faxe Kommune har fundet ny kandidat til borgmesterposten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Camilla Meyer bliver ny spidskandidat for Socialdemokratiet i Faxe Kommune, når der er kommunalvalg i november. Det står klart efter en afstemning lørdag.

Camilla Meyer fik 131 stemmer mod 67 stemmer til Anders Franssen. 10 personer stemte blankt.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad, stolt og ydmyg for det er en kæmpe opgave, der er blevet lagt i mine hænder. At skulle varetage det hverv, sætte retning og samle vores parti og vores kandidater til at gå ind i valgkampen, siger Camilla Meyer.

quote Den politik vi fører, er der meget stor sympati for

Camilla Meyer (S), nyvalgt spidskandidat

Camilla Meyer kommer med udnævnelsen til at være Socialdemokratiets borgmesterkandidat til valget i november. Her vil hun skulle tage kampen op mod den nuværende borgmester, Ole Vive fra Venstre.

- Jeg er sikker på, at jeg har det, der skal til. Ellers havde jeg ikke stået her i dag. Det tror jeg selvfølgelig på. Jeg er sikker på, at den politik vi fører, er der meget stor sympati for, siger Camilla Meyer.

Læs også
Hun er blandt Danmarks yngste byrådsmedlemmer - nu stopper hun og sender bredside mod spidskandidat
Læs også
Hun er blandt Danmarks yngste byrådsmedlemmer - nu stopper hun og sender bredside mod spidskandidat

Uro i partiet

Lørdagens afstemning kommer efter længere tids uro i partiet. I starten af marts besluttede medlemmerne af partiet, at de ikke længere havde tillid til den daværende spidskandidat Christina Birkemose. Derefter stod det klart, at de skulle finde en ny kandidat for de to socialdemokratiske lokalforeninger i Faxe.

Det var det 21-årige byrådsmedlem Laura Vestina Andréa, der for alvor fik sagen og debatten til at eksplodere i offentligheden, da hun i et åbenhjertigt opslag på Facebook tog kraftigt afstand fra sit partis daværende spidskandidat.

Læs også
Christina Birkemose færdig som spidskandidat: - Uværdigt og kaotisk forløb
Læs også
Christina Birkemose færdig som spidskandidat: - Uværdigt og kaotisk forløb

Hun anklagede blandt andet Christina Birkemose for partiskadelig virksomhed.

- Da jeg for fire år siden sagde ja til at stille op som kandidat til byrådet, havde jeg aldrig forestillet mig, at jeg skulle skrive et opslag som dette - men jeg vurderer nu, at det er partiskadelig virksomhed blot at se til, mens Christina Birkemose splitter vores parti ad internt, skrev hun blandt andet på Facebook.

I videoen herunder fortæller Laura Vestina Andréa, hvorfor hun havde mistet tilliden til partiets daværende spidskandidat, Christina Birkemose.

Artiklen fortsætter under videoen.

Fælledsledelsen glæder sig til samarbejdet 

Uroen og spliden er dog fortid i partiet, og nu skal de videre. Det mener blandt andet fællesledelsen for de to lokale socialdemokratiske foreninger, som Socialdemokratiet i Faxe udgør.

- Vi har fået en erfaren, kompetent og dygtig borgmesterkandidat. Camilla er robust og har politisk tæft samt knivskarpe visioner for Faxe kommune, siger formand for Fællesledelsen, Erling Johansen i en pressemedelelse.

Camilla Meyer har de seneste ni måneder været gruppeformand for partiet i kommunalbestyrelsen. Derudover er hun været med til at forme valgprogrammet til efterårets kommunalvalg.

- Vi har oplevet en kompetent og dygtig gruppeformand, der har evnet at lytte til sit bagland både internt i gruppen og i forhold til det Socialdemokratiske bagland, siger Erling Johansen, der glæder sig til samarbejdet.

Læs også
Ballade i Socialdemokratiet - medlemmer skal nu stemme om tillid til spidskandidat
Læs også
Ballade i Socialdemokratiet - medlemmer skal nu stemme om tillid til spidskandidat

Også Camilla Meyers modkandidat er parat til lægge stridsøksen og komme videre.

- Vi skal fremad nu. Det er en ordentlig demokratisk proces. Nu kan vi få lavet noget socialdemokratisk politik, siger Anders Franssen.

Det er Camilla Meyer enig i.

- Vi lægger det andet bag os nu, samler os og så ser jeg frem til at føre en god valgkamp, hvor det vil stå tydeligt frem, hvad det er for en politik, vi gerne vil føre i de næste fire år. Det glæder jeg mig rigtig meget til, siger Camilla Meyer.

Camilla Meyer prøvede også at blive formand i november 2019. Der tabte hun dog valget til Christina Birkemose.

Udnævnelsen af Camilla Meyer til spidskandidat.
Udnævnelsen af Camilla Meyer til spidskandidat. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST