¨

Efter groft hærværk: Pengene vælter ind til Torvets Kebab

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Efter en eksplosion i byens lokale kebab-forretning samler borgere i Haslev nu ind til indehaveren, som ikke havde forsikret sin vogn.

En indsamling begyndt i Haslev er kun få dage gammel og alligevel er pengene allerede begyndt at vælte ind til byens lokale kebak-forretning.

Helt nøjagtigt er der i skrivende stund samlet 17.000 kroner ind til Torvets Kebab i Haslev, som natten til 1. juledag var udsat for groft hærværk. Lidt af en mindre katastrofe for indehaveren Necati Koc, som har solgt kebab i byen de seneste 11 år, men ikke havde forsikret sin vogn – af samme årsag begyndte borgerne i Haslev straks en indsamling til indehaveren, som nu ellers stod til at miste sit levebrød.

I dag er han rørt til tårer over den enorme opbakning:

- Jeg kunne næsten ikke gå ned ad gaden i går uden at alle kom og gav kys og kram. Jeg takker alle Haslevitterne af hele mit hjerte, siger han.

Udover de 17.000 kroner i kontanter er der også doneret gaver i form af tømrerhjælp og mobildiskotek. De gaver skal sælges på auktion og der er foreløbigt budt 2.000 kroner.

Jens Larsen tog initiativet til indsamlingen, som foregår på Facebook og han fortæller, at han er overrasket over den kæmpe respons og at han siden i går nærmest ikke har lavet andet end at takke folk.

-  Der er to ting i det her. Den ene er, at Koc skal have sin vogn og sit levebrød tilbage. Den anden er, at vi i byen simpelthen ikke længere vil acceptere al det hærværk. Det tror jeg, den store respons er et udtryk for, siger han

Mandag skal Necati Koc mødes med sin revisor for at se på, hvor meget han egentlig mangler for at kunne få en ny vogn, der skal huse hans kebab-forretning. En brugt pølsevogn kan formentlig købes for omkring 50.000 på Den Blå Avis. Han vil desuden også i kontakt med politi og kommune for at tale om, hvordan man bedre kan sikre sig mod at den slags hærværk sker igen.

01:15 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App