Dommer forlænger fængsling af fire teenagere i sag om voldtægt af pige på skole

Efterforskningsarbejdet er stadig igang i det, som politiet har kaldt en usædvanlig grov sag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fire teenagere har siden begyndelsen af maj siddet varetægtsfængslet i en sag om voldtægt af en 15-årig pige på en skole i Haslev.

Onsdag stod deres fængsling til at udløbe. Her besluttede en dommer ved Retten i Næstved at forlænge varetægtsfængslingen til ind i juni.

Det oplyser anklager Charlotte Skovmand.

De fire mænd, hvoraf to af dem er 18 år, mens de andre er 17 og 19, er sigtet for i forening og ved forudgående aftale eller fælles forståelse at have tiltvunget sig samleje med pigen mod hendes vilje.

De nægter sig skyldige i at have voldtaget pigen. 

Tre af de sigtede har fået forlænget deres varetægtsfængsling i fire uger frem til den 24. juni, mens det for den fjerdes vedkommende er to uger frem til den 10. juni.

- Forskellen i fristforlængelserne sker på baggrund af, at tre af dem har erkendt at have haft seksuelt samkvem med pigen, hvilket den fjerde ikke har, siger Charlotte Skovmand.

Ifølge hende vil der ikke blive sigtet flere personer.

Filmede episoden

De sigtede blev anholdt lørdag formiddag den 2. maj, efter at pigen samme morgen havde anmeldt episoden, som skulle være sket om natten på et udendørsområde på Sofiendalskolen i Haslev.

Ved det første grundlovsforhør var der enighed om, at den fjerde sigtedes rolle angiveligt var at filme episoden på sin mobiltelefon, hvilket dommeren mente var grund til en fængsling. 

Grundlovsforhøret dengang blev holdt for lukkede døre af hensyn til politiets efterforskning.

Derfor vil Charlotte Skovmand ikke oplyse, hvilke beviser der er mod de tre andre sigtede, og om der er fundet dna-spor på pigen, der har været undersøgt på Retsmedicinsk Institut.