DF i Faxe Kommune bakker op om udvalgsformand

Formand for integrationsudvalget i Faxe Kommune står ved opfordring til spansk politi om at skyde flygtninge. DF i Faxe bakker op om udtalelserne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag aften satte Formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune, Steen Petersen (DF), sig til tasterne for at ytre sig om flygtninge i Spanien.

Det resulterede i et kontroversielt facebookopslag, hvori udvalgsformanden opfordrer spansk politi til at skyde flygtninge på vegne af Integrationsudvalget i Faxe Kommune. Et budskab, som formanden står ved.

- Det, jeg opfordrer dem til, er at bruge den nødvendige magtanvendelse ifølge de regler og procedurer, som de har, siger Steen Petersen, formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Steen Petersens Facebook-opslag
Steen Petersens Facebook-opslag

Bruger titel som udvalgsformand

Politikeren underskriver sig i opslaget med sin formandstitel, hvilket ikke falder i god jord hos de øvrige udvalgsmedlemmer. Det mener Steen Petersen imidlertid ikke, at der er noget galt i.

- Jeg kunne godt skrive, at det var min egen personlige holdning, men det er den funktion, som jeg har, og der er en vis mistillid til politikere, fordi de ikke gør noget ved de her problemer, og der vil jeg godt vise borgerne, at det gør jeg.

Det har udløst stor debat blandt borgere og politikere. Mens vandene er delt i kommentarsporet under politikerens kontroversielle opfordring, opfordrer det socialdemokratiske udvalgsmedlem, Finn Hansen (S) borgmester i Faxe Kommune, Ole Vive (V), til at fratage DF-politikeren sin plads i udvalget.

- Borgmesteren bør sætte Steen Petersen af, siger medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Finn Hansen (S).

Opbakning trods uheldig formulering

DF i Faxe bakker op om Steen Petersens Facebook-opslag, men erkender, at ordlyden er uheldig. 

- Vi må erkende at formuleringen kan misforstås, og det er den blevet af nogen, siger Eli Jacobi Nielsen (DF), der er gruppeformand for Dansk Folkeparti i Faxe Byråd.

Hvordan?

- Han taler om at skyde for at ramme, men det, som Steen Petersen – og resten af gruppen – mener, er, at man har ret og pligt til at forsvare sig. Med våben om nødvendigt, men man skal følge de generelle gældende procedurer. Det er uheldigt, at han ikke har skrevet, at man i første omgang skal affyre varselsskud, siger gruppeformanden.

- Vi deler den holdning, at den ydre grænse naturligvis skal forsvares, og hvis det er nødvendigt at gøre det med magt, så skal man anvende den magt, siger Eli Jacobi Nielsen.