Det Blå Marked fylder 25 år: Genbrug storhitter

Genbrug er mere end populært og det er især de unge, der får branchen til at vokse. De vil nemlig både købe og sælge de brugte ting.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det Blå Marked i Haslev kan i dag fejre 25 års jubilæum og Skandinaviens største indendørs kræmmermarked kan også fejre, at stedet er mere populært end nogensinde.

Ifølge den administrerende direktør oplever de nemlig i øjeblikket en genbrugsbølge, som er sjældent set og som især er båret frem af unge, der både vil sælge og købe.

-  Genbruget i øjeblikket har det rigtig godt, det er en trend at købe brugt i stedet for at købe nyt, fortæller Inger Skøtt til TV ØST.

Det er især de unge børnefamilier, der har fundet vej til det store kræmmermarked og som kommer igen og igen, lyder det.

 -  For det første tænker de på miljøet, de vil ikke smide tingene ud, de vil gerne have det videre og så sælger de og får nogle penge for det og så er alle jo glade, siger Inger Skøtt. 

Faktisk er genbrugsbølgen på vej ind i en helt ny æra. Det er nemlig blevet til en hel sport for de unge at sælge og købe brugte ting. Det fortæller Ronnie Lindahl, der er 35 år gammel og kræmmer på Det Blå Marked.

-  Der kommer rigtigt mange unge mennesker, især unge piger som jo er meget modebevidste omkring deres boligindretning og så videre, fortæller han.

Det seneste år har Ronnie Lindahl brugt hver eneste weekend på kræmmermarkedet og han er en vaskeægte kræmmer på trods af sin unge alder.

- Jeg synes, det er sjovt at snakke med de gamle og bytte lidt ting og sådan, siger han.

Hvert eneste år besøger 150.000 Det Blå Marked og de gamle, brugte ting er efterhånden for alvor blevet big business.

-  Det kommer simpelthen til at eksplodere det her marked, især de unge er meget på  og de vil gerne gøre en god handel, siger Ronnie Lindahl

Det Blå Marked holder åbent lørdag og søndag fra 10-17.