¨

Den mest digitale 9. klasse

Foto: TV ØST

9. klasse på Spjellerup Friskole er den mest digitale af alle 9. klasser i Faxe Kommune.

Den heldige klasse blev mandag eftermiddag overrasket af centerchef for Biblioteker og Borgerservice i Faxe Kommune Benny Agergaard og tre af hans medarbejdere.

- I vandt klart i forhold til dem, der blev nummer 2. Det betyder, at i får den her pakke med 16 gavekort til biografbilletter, sagde han.

Eleverne er blevet undervist i at benytte NemID og den digitale postkasse i forbindelse med, at al kommunikation med det offentlige overgik til at være digital den 1. november i år. Det er Bibliotekerne og Borgerservice, som har stået for undervisningen, og de har undervist alle kommunens 9. klasser. 

Samtidig med undervisningen blev der sat en konkurrence i gang, hvor klasserne kæmpede om at få flest elever tilmeldt den Digitale Postkasse og skrive via postkassen til Faxe Kommune.

- Det er fedt, at vi har vundet. Jeg ved ikke, hvad vi skal se, men det bliver helt sikkert ikke en tøsefilm, siger Emil Krøier fra 9. klasse på Spjellerup Friskole.

 

De unge er dårligst til Digital Post

På landsplan er det de unge, der har sværest ved at tage det nye Digital Post-system til sig. De unge mellem 15 og 19 år er faktisk dårligere til at bruge produktet end alle andre aldersgrupper.

 

Derfor er de unge fra Spjellerup Friskole da også i særklasse gode til at bruge systemet. Hvor 62 procent af de unge kender til systemet på landsplan, så har 98 procent af de unge i Faxe kommune og på friskolen vist, at de ikke bare kender, men også kan bruge systemet aktivt. 

19:54 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App